Lana Karat -
2013-03-08

International Women's DayIdag hyllar vi alla kvinnor som gör världen till en bättre plats. Jag lyfter alltid fram min kära mamma då hon är min största förebild och inspiration. Jag är glad om jag blir en hälften så stark kvinna och underbar mamma åt mina barn som hon är åt oss. Hon har alltid gjort sitt bästa för att forma mig till en person med god självkänsla och självförtroende. Hon har otaligt många gånger talat om för mig att kräva det bästa för att jag inte är värd något mindre, att stå på mig, att aldrig låta någon trycka ner mig, att ta för mig av livet och att aldrig någonsin vara beroende av en man, eller någon annan människa för den delen. Det är viktigt att inte glömma ursprunget till denna dag, för allt det som jag precis nämnde är fortfarande långt ifrån självklarhet för majoriteten kvinnor i världen, som fortfarande är underlägsna männen. Till och med i dagens Sverige. Stå på er tjejer, kämpa för samma status och erkännande i mansdominerande yrken, kasta drinken i ansiktet på dem som tafsar på er på klubben och viktigast av allt - uppfostra era barn att ha den synen på jämställdhet som ni vill se i världen.

Kommentarer
Postat av: Agnes

Fan vad bra Lana! Äntligen en blogg som skriver om den internationella kvinnodagen! Fattar inte varför INGEN av "storbloggarna" lägger ner lite energi på att uppmärksamma denna dag, den är viktig! Vi måste kämpa och agera för kvinnor runt om i världen, för deras rättigheter som människa! Vi måste sudda bort denna könsdiskriminering som existerar i alla länder. Det är inte acceptabelt att det är "okej" att kvinnor nedvärderas. Att kvinnor får sämre lön, att de få skylla sig själva om de blir våldtagna klockan 3 på natten, att döttrar i tex Indien blir bort gifta, att könsstympning fortfarande utförs på små flickor etc. Listan är lång. Det är INTE okej!

You go girl! Fortsätt skriva och vara så grym som du är! Du är inspirerande!

Svar: Tack Agnes! DU är inspirerande <3 Jag har läst några större bloggar som uppmärksammat dagen (t.ex. http://rodeo.net/niotillfem/ och http://hanapee.com/) men det är nog för att de är mer insatta i sådana frågor än de vanliga modebloggarna... Att just jag uppmärksammar dagen varje år kan bero på att denna dag firas mer i Bosnien än i Sverige, men det liknar allt mer alla hjärtans dag och mors dag då man ska uppvakta kvinnorna, köpa blommor osv, vilket är fint i sig men väldigt synd om man kommer bort från den ursprungliga anledningen till denna dag.
Lana Karat

2013-03-09 @ 10:44:23
Postat av: A

Jag tror att det inte uppmärksammas här i Sverige för att kvinnorna här har väldigt stora rättigheter (förutom lön kanske) om man jämför med andra länder , de uppmärksammas varje dag på andra sätt fast jag tycker ändå dagen ska uppmärksammas. På matbutikerna gjorde de det iaf. Men ja sant i Bosnien firar man det rejält fast man ska uppvakta kvinnor på vanliga dagar också och inte bara på Internationella kvinnodagen.

2013-03-09 @ 14:58:21
Postat av: Miguel

Jag håller faktist med dig där kvinnor gör världen lite bättre, iaf de flesta kvinnor.

2013-03-10 @ 21:39:09

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback