Lana Karat -
2013-05-13

Projekt 3, åk 2

Det sista projektet för i år är inlämnat! Vilken underbar känsla! Men det tar som vanligt lite tid att smälta det efter en period som denna. Det känns bra att avsluta med detta projekt, jag har lärt mig mer om material, konstruktion och detaljer under detta projekt än vad jag gjort sammanlagt under de två senaste åren. Fast jag kan fortfarande ingenting... Dagens arkitektstudenter, hehe. Jag lägger som vanligt upp mina planscher och några modellfoton här. Please don't judge mina texter om de är en aning knasiga, de skrevs i ett tillstånd av grov sömnbrist.


Jag måste säga att jag är nöjd över bilderna, de blev bra för att vara gjorda the old fashioned way, utan 3D-program. Okej, old fashioned är att ta i, de är inte ritade för hand, men det är helt enkelt foton av min modell som jag photoshopat in i foton jag tog på platsen som vi tilldelades på Lidingö. Och sedan har jag lagt till lite människor, skuggor och grönska på träden eftersom sommar säljer bättre. HÄR kan ni se ett orginalfoto, inte så mycket att hurra för.

Tre hela dagar från morgon till kväll tog det att pilla ihop modellen, men det var värt det. Imorgon är det dags för presentationen, som jag just nu inte orkar ägna en enda tanke åt. Vill sova i några hundra år, och för en gångs skull inte drömma om hus, modellbyggen och konstruktionsritningar. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Wow ! Imponerande måste jag säga.
Tänkte bara på en sak.. ser att det finns många trappor.. och läste texten om att de gärna bor där på heltid när de går i pension.. finns tankar om hur de ska klara trapporna när de blir äldre? :P Finns möjligheter till bostadsanpassning?

Svar: Tack så mycket!! Nej, jag tänkte på det men valde att bortse från det och hålla mig till konceptet med nivåskillnaderna. Huset ligger på en plats som är ganska omständig att ta sig till utan bil, och pallar man inte gå i en trappa så tänker jag att man inte bör köra bil heller, och då bör nog huset säljas vidare. Men i Sverige är många fortfarande friska och krya en bit in på pensionen, och nu är "beställarna" runt 55 så det är ett tag kvar. Anledningen till att jag egentligen skrev att det kan komma att bli ett permanent boende är för att det ska ha uppvärmning året runt och alla funktioner som krävs för det.
Lana Karat

2013-05-14 @ 18:38:42
Postat av: Rabab

Gud va duktig du är Lana! Känner dig inte personligen men är så oerhört stolt över dig!:)

Du ska få designa mitt framtida drömhus, no doubt, haha!
Kramar<3

Svar: Men åååh, vad söt du är!!! Tack! :D Och otroligt fint av dig att kunna vara stolt över någon du inte känner. Kram!
Lana Karat

2013-05-14 @ 23:06:43
Postat av: amani

Wow, jag blir helt mållös över hur duktig du är! Riktigt häftigt hus och så fin modell du gjort av det.

Svar: TACK så jättemycket!! Känns så härligt att få höra det :) Kram!
Lana Karat

2013-05-20 @ 22:17:22
URL: http://chokladfreaks.blogg.se

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback