Lana Karat -
2013-11-14

Barcelona Oberta al Mar


Jag har kärat ner mig i en stad, igen. Vår vistelse i Barcelona var underbar, förutom att tre hela dagar inte räcker och att det var heartbreaking att lämna staden. Kanske är det bra att känna att man inte hann med allt, då har man större anledning att åka tillbaka! Förutom allt staden har att erbjuda var även vädret helande för själen. Att kunna ta av sig jackan i solen, promenera utan att frysa om kvällen och känna den där speciella doften av medelhavet, mitt i november, kändes helt fantastiskt. Det var nästan svårt att förstå att detta bara är 3,5 timmars flyg från Stockholm.


Vi bodde på La Rambla, den breda gatan som löper mitt genom gamla staden i Barcelona och troligen den mest befolkade. Vårt hotell låg nästan längst ner på gatan, mot vattnet, och därför ägnade vi första dagen åt att promenera i områdena runt omkring, bland annat Barri Gòtic och hamnen.


Hamnområdet är relativt nytt och byggdes när staden rustades upp inför Olympiska spelen 1992. Det märks att man satsat på att öppna upp staden mot havet genom att sätta ut promenadstråk, offentliga platser och attraktioner på hamnen som till exempel en stor shoppinggalleria, IMAX-bio och akvarium.


Vi gjorde ett besök på akvariet som är Europas största. Det fanns verkligen alla möjliga, stora och små, fiskar och en vattentunnel på 80 meter vilket var riktigt häftigt, speciellt när man blev omringad av hajar. Ett bra alternativ för dem som är för fega för att dyka bland fiskar. För mig, med andra ord.


Hotel W ligger längst ut på Barcelonetas strand. Vi var såklart tvungna att testa på baren längst upp (det som lyser rött) som senare blir en nattklubb. Tyvärr hade vi inte energi för festande, men panoramautsikten över Barcelona är fantastisk.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag var där i somras en vecka och hann se allt typ. Allt från parker , historiska platser till shopping och dessutom ligga på stranden. Barcelona om somrarna e oslagbart , man har allt i ett där och för att inte tala om bra metro , behövde knappt gå till fots när metron stannar väldigt nära sevärdheten. Kul att ni bodde på La Rambla då hade ni väldigt nära till alla shopping områden , Passeig de Garcia osv.

2013-11-15 @ 02:36:28
Postat av: Maida

Vad hette hotellet som ni bodde på? :)

Svar: Arc La Rambla :)
Lana Karat

2014-09-11 @ 11:02:35

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback