Lana Karat -
2013-11-02

Everybody comes to Hollywood


Los Angeles. Bara att köra in i L.A. på Hollywood Boulevard är häftigt. Punkt. Precis som i New York blir man tagen av att befinna sig på en plats som man sett, hört och läst om så många gånger, och plötsligt är man där och upplever den, och det ser ut som förväntat men ändå totalt annorlunda. I övrigt var Los Angeles inte min favoritstad av de vi besökte. Visst, jag har inte gett den en ärlig chans på så kort tid, men jag saknade friheten att kunna turista utan bil. Avstånden är enorma och att försöka ta sig runt utan bil i L.A. är som att gå i vilken annan stad som helst utan skor - du kan försöka men du kommer ganska fort inse att det är omständligt. Däremot har staden mycket roligt att erbjuda.


Bäst av allt var att vi fick göra allt det roliga tillsammans med min Ärtis och hennes kompis Alex som kom från San Diego dagen efter vår ankomst! Det hade gått kanske tolv dagar sedan vi sist sågs i Sverige... but still - REUNION! 

 
Det första vi gjorde var såklart att spana in Hollywood Walk of Fame med alla stjärnor - typ det enda stället där det är bättre att gå runt till fots. Hit kunde vi också gå från vårt hotell då vi bodde nära. Note to self: Se till att namnen på stjärnorna syns på fotona nästa gång.


När vi kände oss färdiga, och tillräckligt svettiga (nämnde jag att det är varmt?) gick vi tillbaka för att hämta bilen. Jag googlade "best spot to see the Hollywood sign" och kom in på någon blogg som skrivit exakt adress som jag sedan knappade in i GPS:en. De "vanliga" utsiktsställena är från väldigt långt håll och vi ville komma så nära denna svåråtkomliga skylt som möjligt, så det blev mycket körande upp för slingriga backar och bostadsområden.Det här är min favoritbild från L.A, skrattar högt varje gång jag ser den! Vi försökte ta världens bästa bild med självutlösaren men failade hårt! Försök göra ett perfekt lyft på några sekunder... Vi insåg att han var för tung för oss tjejer så vi tänkte om... 


... och då blev det så här, HAHA. Jag orkar inte. Så fruktansvärt dåliga! Och snubben i bakgrunden är pricken över i:et! Jag lovar, jag hade fortsatt kriga för den perfekta bilden men de andra såg ut som att de ville halshugga mig i den där hettan, så vi gav upp. Buh. 


Vi körde vidare till Beverly Hills och Bel Air för att spana på kändisar. Rättare sagt, kändisars hus. Ännu rättare sagt, glimar av kändisars hus eftersom de alla ska envisas med grindar och murar. Lika fascinerad som man blir av alla lyxhus och dyra bilar blir man även förbannad. Pengar växer på träd här. 


Vi kände inte för att åka med på en guidad buss, istället köpte vi en karta över området där alla kändisars hus är markerade och åkte runt på jakt. Antal kändisar spotted: 0. Jag vet, det låter otroligt löjligt och hade någon sagt till mig "vi åkte runt och stalkade" hade min reaktion varit "dude... come on?" men man blir starstruck bara av att få se lite av denna värld och faktiskt få veta att här bor kändis X. Vi kanske inte fick se mycket av husen men vi hade väldigt kul! På bilden ser ni det lilla man kan se genom grindarna till Michael Jacksons gamla ställe.


Vi bodde på Days Inn på Sunset Boulevard som går parallellt med Hollywood Boulevard (kan rekommendera det om man har bil då det finns ett garage under hotellet). Efter en dags turistande kunde vi chilla vid poolen. Mer kaliforniskt än så här blir det inte. 

Kommentarer
Postat av: Rabab

Så härliga bilder! Nu vill jag också åka till USA! Haha!:)

Svar: Tack!! Ja, man måste uppleva det någon gång! :D
Lana Karat

2013-11-02 @ 22:36:46
URL: http://adifferentdiary.forme.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback