Lana Karat -
2013-11-17

Gaudi's Barcelona


Arkitekten Antoni Gaudi är nästintill helgonförklarad i Barcelona, det går inte att missa oavsett om man är intresserad av arkitektur eller inte. Han har lämnat spår efter sig lite överallt i staden, det är han som ligger bakom bland annat Sagrada Familia, Parc Guëll och mosaikmönstret som man hittar på alla möjliga prylar i souveniraffärerna. Oavsett om man tycker att hans verk är snygga eller inte - he's a freakin genius. 


Casa Batlló är en av hans mest kända byggnader. Trots att jag har sett den och Casa Milà på bild många gånger så tyckte jag faktiskt att de var häftigare i verkligheten, alla hans verk har så otroligt mycket detaljer som upplevs bäst på plats. Han hade verkligen ingen brist på fantasi.


Vi gick in i Casa Milà, eller La Pedrera, som inte ligger långt ifrån. Också väldigt mycket organiska former och detaljer in i det minsta. Man kunde gå upp på taket som mer såg ut någon form av park med skulpturer, gå runt i utställningen på vinden och gå in i en museilägenhet. 
 
 

Vi hängde även lite i Parc Güell, parken med vad som antagligen är den finaste utsikten i Barcelona. Och parken med pepparkakshusen, mosaiködlan, massa trappor och ännu mer organiska former. Förstår varför den är med på Unescos världsarvslista, har aldrig sett något liknande. Älskar mosaiken.


Kommentarer
Postat av: thien

Sååå fina bilder! Vad använder du för kamera/objektiv?

Svar: Tack!! Scrolla ner lite så får du se att jag skrivit ett inlägg om det :)
Lana Karat

2013-11-17 @ 23:21:46
URL: http://lekindy.blogg.se
Postat av: sofie

vart har du köpt dina byxor skitsnygga!

Svar: Tack! Köpte de i USA, kommer inte ihåg vad butiken hette, tyvärr.
Lana Karat

2013-11-19 @ 21:22:59
Postat av: jasna

du är så otroligt fin i din nya frisyr!

Svar: Tack så mycket!! Blir så glad!!
Lana Karat

2013-11-20 @ 17:36:22

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback