Lana Karat -
2013-11-22

Midnight Talk

 
Nu får det räcka med bilder från Barcelona. USA blir det dock mer av. Utdraget, jag vet. Men det är ganska tacksamt att ha ett stash av bilder och förinställda inlägg, man har alltid något att blogga om, även i perioder som dessa. Deadline för stadsplaneringsprojektet närmar sig, det är knappt två veckor kvar och jag kan säga adjö till min fritid. Denna vecka har varit den tröttaste på länge, and more to come. Men även under trötta och jobbiga dagar, när man sitter på tunnelbanan efter många arbetstimmar och släpar den där tunga väskan med dator och matlådor, känner man ändå tillfredsställelse. Av den enkla anledningen att man gör något man tycker om. 

Jag vet att jag har bloggläsare som fortfarande går i gymnasiet och vissa kanske har ångest över att de inte vet vad de ska göra efter. Jag som ändå hade ett klart alternativ hade också ångest innan studenten, hade till och med någon form av utvecklingskris. Men I'm telling you, när ni hittar er grej, oavsett om det är direkt eller efter några år, eller till och med efter att ha bytt olika jobb och utbildningar, kommer ni att känna en väldig harmoni och stabilitet. Då har du valt en väg och behöver bara följa den och njuta av allt den ger dig (=mycket). Dessutom känns allt mer meningsfullt. Man behöver inte sitta och skriva uppsatser om kolonialismen i Indien eller plugga till prov om atomer, med noll intresse och motivation.

Okej, jag vet inte riktigt var jag vill komma med detta inlägg. Jag vill bara säga att allt ordnar sig, livet blir underbarare med åren och plötsligt sitter man och skakar på huvudet åt hur dramatisk man var en gång i tiden. Har ni ångest tänk över vad den bottnar sig i, vad är det värsta som kan hända och är det verkligen så farligt att det är värt att må dåligt över? Jag vet att ni vet det, jag visste också det, men det kanske behövs en påminnelse ibland. /Amatörpsykologen

Kommentarer
Postat av: Anonym

En fråga jag kom på fast det inte är frågestund. Någon frågade dig förut vilket parti du röstade på och du svarade rödgröna med motiveringen att du pluggade och bodde där du bodde.. nåt sånt. Kommer du fortfarande rösta på dem när du är färdigutbildad med jobb?

Svar: Jag skulle aldrig ha det som motivering, det vore rätt osmart. Jag skrev att det inte är så svårt att lista ut med tanke vart jag bor och kommer ifrån (invandrare från förorten, det är väl vad man brukar gissa...). Jag kommer inte ändra politisk ideologi för att jag börjar tjäna mer pengar. Jag tycker fortfarande att de blåa för en politik där de rika blir rikare och utsatta får det sämre, och att det sociala skyddsnätet blir svagare pga av dem. Och jag värdesätter inte lite mer pengar i plånboken om dessa pengar kan gå till att staten förbättrar utbildning, vård etc som jag inte alls tycker har blivit bättre på senare tid. Så just nu stämmer mina åsikter fortfarande bäst överens med de rödas. Men de har också brister och i Sverige skiljer sig egentligen inte de blåa och rödas politik så otroligt mycket, skulle jag tappa förtroende för dem eller om något annat parti skulle stämma bättre överens med mina åsikter i framtiden skulle jag rösta på dem, såklart.
Lana Karat

2013-11-22 @ 23:38:11
Postat av: Sandra

Vackre Lana! Gleder meg til å se flere bilder fra USA. Jeg reiser i morgen :-D God helg,

Sandra/reisedagboka.net

Svar: Ha en trevlig resa!!
Lana Karat

2013-11-23 @ 23:16:05
URL: http://reisedagboka.net
Postat av: GABBI

Hej Lana! Det här är en helt off topic fråga. Men hur får du dina bilder så stora i bloggen, vad har du för "koder" i själva bloggen så de blir så.

Hoppas du förstod vad jag menade!

Svar: Hej! När du laddar upp en bild väljer du hur bred den ska vara, mina är 900. Sedan måste du se till att wrapper och content har en tillräcklig bredd (width). Wrapper är liksom ramen runt hela bloggen, den ska alltid vara lika stor eller större än headern, och content är själva utrymmet där du lägger upp text och bild i ett inlägg, och det får alltså inte vara mindre än bredden på din bild.
Lana Karat

2013-11-24 @ 08:56:16
Postat av: Anonym

Okej, då förstår jag. Tack för svar... och jag håller med dig.

2013-11-24 @ 18:49:22
Postat av: Hanna

Ville bara säga att ett inlägg som detta är sällan att man stöter på, något vettigt där allt inte handlar om det materiella eller "jag tog en fika i stan" inlägg. Går själv på tredje året på gymnasiet med massa idéer och tankar på vad jag vill göra men vet inte riktigt helt. Poängen är att det här inlägget boostade och peppade mig i alla fall. Så tack !

Svar: Tack själv! Bättre att ha massa idéer och tankar än inga alls! NJUT av sista året på gymnasiet, det är helt underbart med allt vad studenten innebär, men sen väntar som sagt ännu mer underbara tider ;) Kram!
Lana Karat

2013-11-26 @ 00:33:43
Postat av: Elma

Hej Lana. Vet att vi inte känner varandra, men du verkar vara så bra på att ge råd, fick så bra råd sist.
Det är nämligen så att jag och min pojkvän har gjort slut, efter flera år tillsammans, mycket pga att hans familj inte gillade mig eftersom att jag inte var en troende muslims och han orkade inte med det mer. Det känns så tomt nu, jag känner att jag aldrig riktigt kommer att kunna hitta någon annan jag blir kär i. Det värsta är verkligen tomheten. Jag har mått skit i flera veckor nu. Vad ska jag göra? Har du varit med om samma? Kan du snälla inte bara dela med dig? Du är lite äldre än mig så jag tänkte du kanske skulle ge bra råd.. Kram. Och tack för en bra blogg!

Svar: Hej! Verkligen jättetråkigt att något sådant onödigt satte käppar i hjulet för er. Jag har som tur aldrig varit med om något liknande, har bara haft ett break up som skedde under helt andra omständigheter än ditt. Har däremot haft vänner som gått igenom break ups efter många år tillsammans, och lösningen är alltid tid. Några veckor, månader, halvår, år... Det är olika för alla men tillslut är det alltid tid som får folk att komma över svåra perioder. Och känslan att du aldrig kommer att hitta någon annan att bli kär i tror jag beror på att du fortfarande är fäst vid tanken av dig och honom och dina känslor för honom, men trust me, du kommer att hitta någon. Jag tycker dock att det viktigaste är att koncentrera dig på att ha ett så bra liv som möjligt utan att ha en pojkvän överhuvudtaget. Koncentrera dig på det sociala livet, på att ha kul, på vänner, på skola/jobb, roliga händelser. Strunta i sökandet efter en ny potentiell kille och se till att försöka trivas med livet som det är och fylla tomheten på andra sätt, Mr. Right dyker upp när man minst anar det.
Det är dock lätt för mig att sitta och säga sådant utan att vara i dina skor, men tänk på hur många som går igenom sådant här, och att alla tar sig ur det förr eller senare. Kan någon gå vidare efter en skilsmässa med barn från ett 20-årigt äktenskap så klarar även du det här :) Du är ung och har säkert massa annat i livet att glädjas åt och se framemot. Sköt om dig!
Lana Karat

2013-11-27 @ 10:55:24
Postat av: sara

de där inlägget gav verkligen lite mer kraft att kämpa och inse att allt kanske ändå inte är så farligt. Hur dåligt kanske det gå? Jag går sista året på gymnasiet och har en massa inlämnings uppgifter och prov för tillfället så ville bara säga tack, de där behövdes.

Svar: Åh vad glad jag blir att du känner så! Fortsätt kämpa och som sagt, njut av sista året trots alla irriterande uppgifter och prov!
Lana Karat

2013-11-29 @ 17:58:37

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback