Lana Karat -
2013-11-06

Universal Studios Hollywood


Ett besök på Universal Studios är ett måste när man är i Hollywood! Det är både en nöjespark och en enorm filmstudio där alla möjliga filmer och serier har spelats in. Eftersom det här är en av Los Angeles mest besökta attraktioner gäller det att komma så fort det öppnar.

 
Det första vi gjorde var att ta denna Studio Tour som kör runt dig bland alla studios och miljöer där olika filmscener spelats in. Miljöerna är allt från stad till Vilda Västern, europisk by och djungel. Husen består bara av fasader som kan bytas ut och anpassas efter behov. I alla vagnar finns det tv-skärmar där man hör guiden prata medan de visar upp klipp från filmer där dessa olika miljöer har använts. Det ser verkligen helt annorlunda ut i filmerna!


Vid ett antal stopp fick man uppleva riktigt häftiga grejer, som när vi körde in i denna tunnel medan vi bar 3D-glasögon, samtidigt som en enorm bioduk som gick hela vägen runt oss visade hur king kong och dinosaurier attackerade oss, och marken under rörde sig så att allt kändes så verkligt. När vagnen "föll" från en klippa i djungeln kändes det verkligen som att vi föll. Äh, det går inte att förklara men det var så himla häftigt!!! Det måste upplevas!  Vi åkte även in i en tunnelbanestation med jordbävningssimulator där marken rasade och en lastbil föll ner bredvid oss medan ett tåg kraschade framför oss och stationen blev översvämmad av vatten. Hollywood, alltså.

 
Utöver det såg vi bland annat miljöer från Desperate Housewives, Jurassic Park, Grinchen, och även denna flygplanskrasch. De har alltså köpt ett helt flygplan, och lagt ned ännu mer pengar på att förstöra det, för att filma en scen. Det är helt otroligt hur de överhuvudtaget bygger upp hela miljöer för enstaka filmscener för att sedan riva dem och bygga nya i deras enorma studiolokaler. Förstår ni hur mycket pengar det finns i filmbranschen?
 

Efter Studio Touren, som varade i ungefär en timme, tog vi Simpsons-åkturen, som också var superhäftig! Även den är väldigt svår att förklara i ord, man måste uppleva det. Varning för längsta kön ever. Vi var där tidigt och redan då stod vi i kö i en timme för en åktur som varade i tio minuter, om ens det.


I nedra delen av nöjesparken fanns bland annat Mumien-åkturen och ännu en Jurassic Park-miljö med en typisk vattenattraktion där man får räkna med att bli blöt, speciellt om man heter Jasmin och sitter längst ut. Jag blev så blöt om rumpan att jag fick gå in på toan efteråt och böja mig framför handtorken för att torka mellan benen medan folk skrattade åt mig. Sometimes you gotta do what you gotta do för att undvika urinvägsinflammation.


Vi gick till Flintstones-grillen för att äta... That moment när man får en halv jäkla kyckling och den största potatisen man någonsin har sett på tallriken...


Vi såg även några shower om hur det kan gå till vid en inspelning, bland annat Waterworld med en massa explosioner, brinnande stuntmän och störtande flygplan. Här får man också räkna med att bli ordentligt blöt om man sitter längst fram i publiken.

 
Vårt lilla crew, glada och belåtna!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jeg reiser til USA om to uker, og det er perfekt å lese innleggene dine nå. Tusen takk for alle tipsene :-) Ooooooog så fantastisk håret ditt ble !!

Sandra/reisedagboka.net

Svar: Ååh du kommer ha det så kul!!! Vad bra att inläggen kommer till nytta :) Och tack!!! Ha en trevlig resa!!
Lana Karat

2013-11-07 @ 15:23:56
URL: http://reisedagboka.net
Postat av: thien

Gud va kul! Som jag saknar detta. Var inne och kollade på din instagram. Så himla fina bilder du tar och så himla du själv är. Jätte duktig är du med desgina hem. Längtar tills jag flyttar upp till stockholm nu tack vare dina bilder haha! Har en trevlig kväll!

Svar: Tack så jättemycket!!! Detsamma! :)
Lana Karat

2013-11-10 @ 20:35:07
URL: http://lekindy.blogg.se

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback