Lana Karat -
2013-10-17

Bosnians on tour in Kaunas

 
Ännu en stad målad i blått, gult och vitt, ännu en match vunnen. Herregud vilken jobbig match det var att titta på, jag hade sådan ångest när vi efter första halvlek fortfarande inte gjort mål trots att vi förväntat oss minst några stycken. Tankarna flög runt i huvudet om vilken sorg och besvikelse det skulle bli, hur jag skulle radera min instagram, blogg, facebook, hoppa av skolan och flytta till andra sidan världen... Okej, inte riktigt, men nästan. Jag blev galen på Litauerna som kämpade så hårt som att det var deras VM-biljett som stod på spel och inte vår, vi började till och med spekulera om att grekerna betalat dem. Men så kom det där frälsande målet, och den väldigt efterlängtade slutsignalen. Tårar rann i ett enda stort kramkalas. Bara den stunden var värd allt!

Kommentarer
Postat av: Maida

Du har säkert fått den här frågan flera gånger, men vad använder du för kamera/objektiv? :) Är alla dina bilder på bloggen tagna med samma?

Svar: Jag använder Sony NEX-3 eller NEX-5 (ungefär samma men den senare är en nyare version). Objektivet som jag tog dessa bilder med är Sony egna, 18-55mm f/3.5-5.6, de flesta bilder är tagna med det förutom inlägget med höstbilderna där jag använde mitt nya objektiv, 50mm f/1.8, också från Sony, som jag nog kommer använda mycket framöver.
Lana Karat

2013-10-18 @ 17:30:13
Postat av: Anonym

Måste bara säga att jag älskar ditt namn! Just för att det inte är så vanligt, väldigt fint och inte förknippat med religion!
Jag är också från Bosnien, och mitt namn är inte heller "religiöst" därför får jag hundratls frågor om vad för religion jag har.. så jobbigt.. Varför ska det spela någon roll egentligen. Är det så för dig också?
Iallafall, ha en bra dag! Kram :)

Svar: Tack!! Jag älskar också mitt namn! :D Jag har fått den frågan ett antal gånger ja, och så händer det att jag märker folk undrar men inte vågar/vill fråga, och jag har inga problem med att svara på frågan heller och förr eller senare kommer det ju fram i ett samtal ju mer man lär känna varandra, men jag tycker om att prata med och lära känna en person innan den vet vilken religion jag tillhör, så jag tycker det är positivt att ha ett namn som inte direkt förknippas med något. Jag tycker inte heller att det ska spela någon roll, speciellt inte när man inte känner någon så bra. Men att få frågan tycker jag inte är särskilt jobbigt. Jag förstår om man blir nyfiken... men det hjälper mig också att få ett intryck av den personens värderingar om det är bland det första den frågar mig.Tack detsamma! Kram!
Lana Karat

2013-10-18 @ 22:01:00
Postat av: Namn och religion

Det finns inget som heter "muslimska namn" för att ta det som exempel. Man kan faktiskt heta Mohammed och inte vara muslim. Däremot finns det nåt som heter "bosniska" eller "bosniakiska" namn. Ett sådant namn ska man vara stolt över! :D

2013-10-19 @ 03:54:37
Postat av: E

Namn och religion, det är ingen som har sagt "muslimska namn" heller...eller ? Men när någon säger "muslimska namn" förstår jag precis vad dem menar, och även om "Mohammed" är kristen så är det ändå ett muslimskt namn, och det vanligaste namnet inom islam dessutom. Sedan kan Mohammed vara hur kristen han vill :) Jag är bosnjak med ett icke-bosniakiskt namn, och jag älskar mitt namn! :)Peace

2013-10-19 @ 14:50:28
Postat av: S

Kommer du åka till Brasilien Lana? :)

Svar: Efter de matcher jag varit på vet jag att det skulle vara världens bästa och mest oförglömliga grej att åka till Brasilien på ett VM(!) och heja, men eftersom jag åkte till USA i sommar och sparade mycket pengar till det och förmodligen kommer åka på en längre studieresa i vår så blir det för jobbigt ekonomiskt, plus att jag verkligen har saknat Bosnien och tror att det kommer vara sjukt nice att följa VM där också! Så det blir att heja från hemmaplan :)
Lana Karat

2013-10-20 @ 05:47:22
Postat av: Anonym

Hej, undrar vart ni köpte tröjorna "sons of bosnia" väldigt nyfiken :)

Svar: Min pojkvän tryckte dem på egen hand :)
Lana Karat

2013-10-21 @ 23:44:57

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback