Lana Karat -
2013-10-06

Golden Gate Bridge


Den absolut bästa upplevelsen i San Francisco var att cykla längs kusten och över mäktiga Golden Gate. Vi hyrde cyklarna i Fishermans Wharf och cyklade längs hamnar, parker och stränder tills vi kom fram till bron. Nästan hela vägen var cykelväg och vi fick en karta med föreslagna cykelrutter så det var bara att köra rakt fram och njuta. Och stanna för att ta nya foton ju mer man närmar sig bron.

 
Bron är 2150 m lång så cykel är att föredra framför promenad, men i vilket fall som helst är det en mäktig upplevelse då den är så mycket större och häftigare i verkligheten än man tror. Man har sett den så många gånger i media och plötsligt cyklar man över ett av världens mest kända landmärken.


Väl över bron finns ett utkiksställe precis till höger där de flesta stannar och tar bilder, men vi nöjde oss inte med det eftersom vi tack vare min noggranna google-research visste att man kunde komma upp till Marin Headlands för en ännu mer fantastisk vy. Att komma upp dit var dock inte det lättaste eftersom cykelvägen tog slut på vissa ställen och vi var tvungna att ge oss ut i USAs hemska trafik, det blev riktigt läskigt ett par gånger...


... För att inte tala om den jobbiga uppförsbacken. Jag gav upp efter några meter och släpade upp cykeln resten av vägen medan jag flåsade "vänta... vänta..." like a fat kiddo /tjejen som gjorde en generös donation till Fitness24 genom att köpa ett gymkort och inte gå dit på ett halvår. 

 
Men det var så värt det när vi väl kom upp! Utsikten var fantastisk, det var ganska folktomt och fridfullt, och vi stannade där uppe länge och bara njöt av allt... och lekte med livet genom att ta en massa akrobatiska hoppbilder nära stupet (vi är som vanligt riktiga badasses som kliver över avspärrningen) ...Tills vi blev hungriga. Note to self: Glöm aldrig mat till en utflykt.
 
 
Eftersom vi stannade där uppe ett tag hann vi se den berömda dimman långsamt dra in över staden vid fyratiden. Halva bron och staden bara försvinner i dimman! Kommer man från andra hållet vid den tiden, alltså från San Francisco, ser man inte ens att det är en bro där. Det intressanta var dock att det var fortsatt soligt och varmt på andra sidan.


Det förklarar alla sommarvillor på denna sida. Området är helt skyddat av blåst och det var nog tio grader varmare här än i San Francisco. Ett väldigt vackert och mysigt område! Vi cyklade till den lilla stadens centrum och tog färjan tillbaka till San Francisco - otroligt skönt då man never ever hade orkat cykla hela vägen tillbaka.

Kommentarer
Postat av: Danijela R

Måste säga det igen...era bilder är SÅÅ fina!!:)

Svar: Tack tack tack Dani!!! :*
Lana Karat

2013-10-09 @ 15:40:36

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback