Lana Karat -




2013-10-29

Travel the world


Livet rullar på som vanligt,
 det har varit mycket jobb med projektarbetet och annat, det är mörkt ute och så vidare. Struntsamma, jag går rakt på sak - JAG SKA RESA IGEN! I slutet av februari ska jag på studieresa till Hongkong i tio dagar! HONG f-ing KONG! Kan knappt fatta att det är sant, jag är så glad! Och som att det inte är nog ska jag och min pojkvän på en weekendresa till Barcelona nästa helg!!! Den resan bokade jag redan i september och det var meningen att det skulle bli en överraskning för honom fram tills några timmar innan avgång. Planerade allt i minsta detalj, hur jag skulle avslöja det för honom och att jag skulle ha hans väska packad, bara för att klanta till det och råka avslöja resan en månad i förväg. Var så arg på mig själv att jag började grina (pms) som ett barn, haha. Men han var glad! Och när jag kom över faktumet att jag förstört överraskningen återgick jag också till att vara glad. Ni vet väl vid det här laget hur mycket jag älskar att resa, känner mig lyckligast i världen just nu!
Bildkälla

Kommentarer
Postat av: Anonym

Super Lana, drago mi je. Evo i ja sad' planiram putovanje u Bosni nakon toliko godina. Kao da idem u neku stranu zemlju haha. Barcelona je just amazing. Tu sam kao mala uvijek posjecivala, zato sto sam zivjela blizu, u Valenciu. Lijepo se provedi :)

Svar: Ohh Bosna <3 Kako mi ekstra nedostaje, samo zato sto ovog ljeta nisam bila! Uzivaj! Svi to kazu za Barcelonu, nisam nikad bila a hocu vec odavno da idem, vidjeti cemo ako se i ja zaljubim ;) Hvala!
Lana Karat

2013-10-30 @ 01:28:39
Postat av: Rabab

Hahaa, typiskt när man planerat hur man ska överraska också!

Svar: Jag vet!! Jag trodde verkligen att jag skulle lyckas med det! Men icke...
Lana Karat

2013-10-30 @ 09:07:44
Postat av: Anonym

Hur lyckas du som student resa så mycket ? :)

Svar: Jag har svarat på frågan i inlägget om USA. Studiebidrag, extra jobb (om man har den möjligheten) och mycket sparande. Jag åkte ingenstans hela förra året, sparade och jobbade både under vinter, påsk (när de andra i min skola åkte på studieresa) och hela sommaren fram tills att vi åkte, och nu hade jag pengar över när jag kom hem eftersom jag samlat på mig så mycket. Det handlar mycket om prioritering också, jag prioriterar resor högt och sparar alltid till någon resa även när jag inte vet vart jag ska åka. Många andra med samma förutsättningar (som också studerar, bor hemma och har möjlighet att extrajobba) väljer kanske att lägga mer pengar på annat. Jag spenderar aldrig mycket pengar på utekvällar, jag kan räkna mina klackskor på en hand, jag äger ingen Michael Kors klocka eller väska som kostar men än 500-lappen, jag köper bara basic smink, lägger aldrig pengar på att fixa naglarna och ber någon jag känner att klippa topparna på mig istället för att gå till frisören... Jag prioriterar helt enkelt inte dessa saker lika högt. Och sen gäller det att planera och vara ute i god tid och hitta resor för så billigt pris som möjligt ;)
Lana Karat

2013-10-30 @ 10:00:08
Postat av: Anonym

Det är jättebra, gör samma sak men lyckas ändå inte resa lika mycket som du delvis flera gånger med någon/några månaders skillnad. Jag avundas dig om du lyckas så utan föräldrars hjälp speciellt med tanken på USA resan som inte direkt är billig :)

Svar: Nu var det ju ett år av sparande innan jag kunde åka iväg till USA, och jag skulle inte kunna betala för hela Hong Kong resan nu, det är ju i februari/mars... Det beror ju också på hur mycket man jobbar och vilken lön man får.
Lana Karat

2013-10-30 @ 21:05:26
Postat av: Anonym

Du har alltid så fina kläder tycker jag, hur ofta har du råd som student att köpa nya kläder och ungefär hur mkt spenderar du på det ? Är också student och känns som om halva månadsinkomsten försvinner bara av en dag på stan :( Tack bra blogg

Svar: Tack så mycket! Har dock inte alltid på mig nytt på bilderna hehe. Det är jättesvårt att säga för det är så väldigt olika... Den här månaden har jag inte köpt några kläder alls (gäller att inte gå runt bland affärer) medan jag i september spenderade mer än jag brukar eftersom jag hade pengar över och alla höstkollektioner kommit ut... Ni vet väl vid det här laget att jag handlar nästan allt på H&M och Zara så det är i den prisklassen iallafall...
I know the feeling... men jag upplever mindre av det nu, har blivit bättre på att säga nej till mig själv och handla mindre onödiga plagg och mer sånt som jag vet att jag kommer använda mycket. Den bästa frågan man kan ställa sig själv är "kommer jag tycka att det här är snyggt om ett år?" haha.
Lana Karat

2013-10-30 @ 21:30:14
Postat av: En stort fan!

Hej!!
Ville bara säga att fyfan vad jag älskar din blogg, Sveriges bästa!

Är riktigt glad för din och din pojkväns skull. Är dock ledsen för min egna skull. Har en pojkvän sedan exakt två år tillbaka. Han gav mig inte ens en enda blomma på vår årsdag. Så jävla pinsamt liksom. Det handlar inte ens om det, finns ingen respekt gentemot mig överhuvudtaget. Varför är jag ens med honom? Skulle jag ha överraskat honom med en barcelona-resa skulle han tvinga mig att avbeställa den eftersom jag enligt honom är fattigt (heltids-student med två (!) extra-arbeten).

Jag var tvungen att tjata på honom i 7(!) månader tills jag kunde få med honom att åka med mig på en liten semester i somras. Känner mig så ovärd och hemsk. Han ska också kommentera om mitt utseende, (juggenäsan). Säger att jag liknar Zlatan och andra killar med extremt stora näsor. Samtidigt säger han att tjejer från hans land är extremt sexiga och heta. Man bara, aha tack. Alltså, jag vet inte varför jag skriver detta, ville bara säga att jag blev riktigt glad när jag läste ditt inlägg. Fick mig att inse att det finns sann kärlek. Även om jag inte vet något djupare om er än vad du skriver i bloggen så verkar ni ta hand om varandra. Det är det man ska göra. Jag menar, jag är en grym tjej liksom, väldigt rolig, fin, smart. Jag förtjänar inte allt detta. Jag vet inte var man ska hitta den dock. Är 22 år, så ingen brådska, men det är svårt att slänga bort två år. Ush asså, fick ont i magen nu.

Svar: För det första, TACK! Du anar inte hur glad jag blir av att höra det! :) För det andra.... Det känns fel att döma någon annans förhållande, speciellt när jag inte vet något alls om er förutom det du har skrivit, men om jag ska utgå ifrån det... Woman, what the hell? Du skriver själv att du förtjänar bättre, du frågar dig själv varför du är med honom, behöver du verkligen mer? Att det känns svårt att slänga bort två år känns inte som skäl nog att fortsätta, snarare skäl för att avsluta eftersom du om ytterligare två år kan känna att "det är svårt att kasta bort fyra år", och under dessa kunde du lika gärna ha varit singel och tillgänglig för andra som skulle slita arslet av sig för att åka iväg på en resa med dig. Men se det inte som bortslängt, varje förhållande (oavsett kärleks- eller vänskapsförhållande, lyckat eller olyckat) är en erfarenhet. Jag antar att det finns annat positivt som håller dig kvar men jag tror att om det inte känns helt rätt så är det inte det. Jag är också av åsikten att en partner ska lyfta dig till skyarna och få dig att känna dig som det bästa du kan vara, inte trycka ned dig på något sätt, därför blir jag upprörd när du skriver att du får nedlåtande kommentarer om ditt utseende eller att han inte respekterar dig. Låt inte någon hålla dig tillbaka om du vet att du kan få bättre, och om något ger dig ont i magen betyder det att det är dags att göra något åt saken, antingen ställa högre krav och förbättra det eller avsluta det. Massa kramar!
Lana Karat

2013-10-31 @ 01:03:22
Postat av: Ett stort fan!

Hej!!
Det är jag som skrev den där långa, tragiska berättelsen ovan. Ville bara ge en snabb uppdatering. Tog till mig av det du sa och har bestämt mig för att -Det är slut! Ett sånt otroligt självdestruktivt förhållande. Vill härmed uppmana alla tjejer, unga som gamla, svenskar som icke-svenskar: Ut ur ditt förhållande om han inte gör dig lycklig och bara trycker ner dig!!

Keep up the good work! <3

Svar: Starkt av dig!! Det kan inte ha varit det lättaste. Är glad för din skull, sköt om dig! Kram!
Lana Karat

2013-11-16 @ 01:06:41

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback