Lana Karat -
2013-09-12

Brooklyn Bridge

 
Att promenera över Brooklyn Bridge i solnedgång och se mörkret falla över Manhattan är ett måste. De två kilometrarna kändes knappt av när man har en sådan fantastisk utsikt, och denna tid på dygnet är det inte alls lika mycket människor och cyklister på bron som på dagen. På andra sidan bron kommer man till Brooklyn Bridge Park som har ett väldigt fint promenadstråk och platser där man kan sitta och njuta av Manhattans skyline.


Planen var att vi skulle ta en drink på någon rooftop efteråt, närmare bestämt uppe på Standard Hotel i Meatpacking District som jag hade blivit tipsad om. Men vi blev hungriga och gjorde ett besök på Vapiano först. Klockan hann bli elva, och jag började undra om vi skulle komma in - jag visste inte om de tog inträde eller lista efter en viss tid, jag visste bara att det var en bar. Vi bestämde oss för att ändå gå dit, trots att vi var trötta, och tur var väl det...

 
För vi hamnade HÄR! Efter att ha irrat runt lite ställde vi oss i en kort kö där alla framför oss blev nekade. Vi hörde att kvinnan bredvid vakten upprepade för folk "no, it's a private event after 11, you can't get up". Och jag drog i Jasmin och sa att det inte är någon idé att försöka, "vi vänder om", men plötsligt stod vi framför henne, och jag vet inte vad jag sa men hon visade oss in till hissarna. När vi kom upp trodde jag att vi hade hamnat på Blair Waldorfs fest.


Det var tydligen Le Bain. Ena sidan var den lugnare delen med en stor bar, en flygel och lagom fulla, minglande människor. Där kunde man gå upp till den lugnare delen av rooftopen, med soffor och liggstolar, och hela Manhattan framför sig. Och därifrån såg vi att det fanns en lite "vildare" del på andra sidan.


Så vi gick dit och möttes av en nattklubb. Jag har aldrig varit på en nattklubb med en utsikt som denna. Vi kunde fortfarande inte riktigt förstå hur vi hamnat här efter att ha varit inställda på att ta en drink och gå hem och sova. Och som att det inte var nog fanns det även...

 
...A freakin' pool. Mitt i klubben. Vi höll nästan på att ramla i! Dock badade ingen så jag antar att folk fortfarande var för nyktra för att ta ett dopp.


Sa jag att jag älskar New York?

Kommentarer
Postat av: Bina

Hej Lana, älskar din blogg! Du tar så fina bilder!!

Ha det bra :)

Svar: Tack så jättemycket!! Detsamma!
Lana Karat

2013-09-12 @ 22:17:35
Postat av: Anonym

Jag vill resa till New York , Los Angeles och San Francisko men jag undrar om man ska besöka alla 3 städerna på en och samma gång eller blir det för dyrt ? Eller ska jag resa först till New York sedan ett år efter eller något til L.A osv , men jag tänker ju att jag gärna vill bocka av alla 3 ställena med det samma men då e risken att det blir för dyrt. Så om det inte e privat , vad gick allt på ungefär , både för dig och din pojkvän ? Shoppingen behöver du ej ta med men flyg, boende och fickpengar till mat. =)

Svar: Om det blir för dyrt eller inte kan bara du själv avgöra. Jag vet inte riktigt hur mycket allt kostade utan shoppingen (har inte räknat ut hur mycket jag shoppade för) men allt som ALLT, alltså inklusive shopping, flygen, bil och bensin, aktiviter, mat och hotell gick på ungefär 40.000 per person. Men då besökte vi även San Diego och Las Vegas. Så du måste helt enkelt göra en egen uträkning, vi räknade ganska noga på vår budget och det stämde faktiskt överens med hur mycket allt kostade tillslut. Kolla upp vad flygen kostar, kolla upp hotell i varje stad och vad ni ungefär kommer lägga per natt, hur mycket ni kommer lägga på mat (vi räknade ungefär 300 kr per dag på mat per person, ibland blev det mer ibland mindre så det stämde för oss), shopping, och om du ska hyra bil. Det är ingen idé att åka till Los Angeles utan bil, det går inte att gå i den staden för avstånden är för långa och lokaltrafiken är inget att räkna med, alla kör bil där. Och sen får du även räkna med alla aktiviteter du planerar att göra, tex, om du ska besöka Disneyland, Universal Studios, muséer, guidade turer osv. Det är bara att sätta sig och räkna :)
Lana Karat

2013-09-14 @ 08:09:11
Postat av: J

Men asså, dina bilder, ditt sätt att skriva. Blir helt wowad och såld på NY måste dit och ta mig till dessa ställen!

Men till frågan, jag använder mig av samma kamera
Som du har dock en lite nyare variant men sak samma. Vad har du för motiv på kameran när du fotat för att få med varje ljus och detaljer?
Grym blogg förresten och du är en sjukt duktig tjej!

Svar: Tack så mycket!! Det är svårt att förmedla rätt känsla och upplevelse genom en bild men jag gör mitt bästa, för NY är verkligen awesome och värt ett besök!Menar du objektiv? Eller inställning? Jag använder 18-55mm objektivet, den med zoomfunktion, för när jag zoomar ett nära motiv blir bakgrunden suddig. Har för det mesta bara på autoinställningen.. Och så använder jag sällan blixten. Jag hade till och med med mig ett pocketstativ som fick plats i handväskan, för då kunde jag ta dessa bilder på kvällen utan blixt och utan att de blev suddiga. Och sedan redigerar jag bilderna i photoshop, justerar ljus, kontrast och skärpan om det behövs. Tack tack tack!!
Lana Karat

2013-09-14 @ 23:02:29

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback