Lana Karat -
2013-09-10

Empire State of Mind


New York. Denna helt fantastiska stad lyckades leva upp till mina höga förväntningar och jag saknade den så fort vi satte oss på flyget därifrån. Efter allt man har sett, hört och läst om New York genom media är det lätt att känna sig hemma och deras enkla gatusystem gör det ännu lättare att orientera sig, utan att det för dens skull blir monotont eller tråkigt. Inte nog med det är befolkningen tillsammans med turisterna en blandning av alla jordens folkslag. Jag älskar helt enkelt storstäder, och jag älskar New York. Man bara smälter in och är en del av stadspulsen, som utgörs av massa olika ljud, ljus, dofter och rörelser, och en miljon människor med olika slutdestinationer.


Vi bodde ungefär fem minuters gångavstånd till Empire State Building, som också var det första vi såg genom fönstret när vi vaknade och sista innan vi somnade. Lyckan när jag vaknade fem på morgonen (jetlag) och insåg var vi var, och första promenaden genom staden är oförglömlig.

 
Morgon på Times Square, den enda tiden på dagen då denna plats är uthärdlig. Annars är det alldeles för mycket turister, utklädda människor och maskotar i vägen. Första dagen köpte vi biljetter till hop-on-hop-off bussarna som startar härifrån, en bra grej för att få en överblick över staden, även om jag redan hade pluggat in kartan ordentligt. Man hinner se väldigt mycket och får höra sådant av guiden som är svårt att läsa sig till i vanliga guideböcker. 

 
Vi hoppade av första bussen vid båtterminalen där vi tog Staten Island Ferry fram och tillbaka för en utsikt över Downtown och Frihetsgudinnan. Sedan utforskade vi staden till fots i några timmars promenad. Note to self: Glöm aldrig joggingskorna.

 
Vi tog även Uptown-bussturen som bland annat åkte genom Harlem och Upper East Side. Det är sjukt att det skiljer så mycket mellan det ena och det andra, på så kort avstånd. En gata skiljer åt Spanish Harlem med högsta brottsligheten på Manhattan, och Upper East Side, det rikaste området.


Chipotle! Den här snabbmatskedjan var räddningen bland all friterad USA-mat. Kyckling, ris, bönor och grönsaker i en megaburrito. Yum.

 
Den sista bilden är utsikten från vårt hotellfönster och så här grönt lyste Empire State Building två dagar under Eid. Hur härligt som helst!

Kommentarer
Postat av: A:et

För bra! Jag tror det här är femte gången jag läser det här inlägget bara för att jag känner atmosfären genom alla bilder...GOD I MISS NYC :((((

Svar: Haha kan du förstå hur många gånger jag suttit och bläddrat igenom alla bilder? Let's go back together :))))
Lana Karat

2013-09-11 @ 12:24:21
Postat av: Anonym

Gud så fina bilder! Vill också åka till USA.
Vad har du för kamera? Och ställer du in någon inställning för att få så fina bilder? Älskar dig blogg!

Svar: Tack!! Ja, det är ett måste! Alla dessa bilder är tagna med Sony NEX-5 och jag använder för det mesta bara autoinställningen, men jag redigerar bilderna i Photoshop i efterhand. Vad kul att höra, tack!
Lana Karat

2013-09-11 @ 18:59:17
Postat av: Anonym

Åå vilka fina bilder, ser helt underbart ut! Och maten från Chipotle ser sjukt god ut. Men visste du att den är hur onyttig som helst? En såndär burrito är typ 1200 kcal. Helt sjukt! Men ser jättegott ut och säkerligen fräschare än allt friterat :D :D (men jag blev ändå lite chockad när jag hörde det!)

Svar: Tack!! Jo men det är framför allt brödet och såserna, man kan ju välja "bowl" eller "salad"och välja precis själv vad man vill ha i och inte, och jag tyckte det var skitgott utan såser! Chipotle har ändå mycket färskare råvaror än de flesta snabbmatskedjor .. Om de bara kunde öppna en i Sverige heheh...
Lana Karat

2013-09-17 @ 11:51:48

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback