Lana Karat -
2013-09-11

From Village to Wall Street


Från att ena stunden stå mitt i en betongdjungel till att några "blocks away" promenera i mysiga Greenwich Village, längs gator som denna. Jag fullkomligt älskar alla entrétrappor och lutande träd. Det är för det mesta ett bostadsområde men det dyker upp små caféer här och var, och här får man en bättre känsla av invånarnas vardagsliv än i turisttäta områden. Ge mig en lägenhet här, please.


Något annat jag älskar är alla parker i New York. Central Park är en kategori för sig som jag kommer till senare, men det finns många andra och mindre parker som trots att de ligger mitt på Manhattan ger ett sådant lugn att man får lust att ta med sig en bok och sätta sig där resten av dagen. Jag var avundsjuk på alla människor i parkerna som såg så avslappnade ut, för tyvärr vill man som en turist där för första gången hinna med så mycket mer.


I Greenwich Village finns också den berömda Sex and the City trappan till Carrie Bradshaws lägenhet som jag självklart var tvungen att söka upp. Och ta ett foto på trots att jag var tvungen att kliva över avspärrningen som ber alla att respektera de boende. Badass. Eller inte. Jag blir alltid jättenervös av att bryta mot regler trots att ingen är där så tillslut sa min pojkvän "kliv över den där jävla kedjan eller så gör jag det, så får du ta en bild på mig istället".

 
Vi promenerade vidare till SoHo och alla hus med brandtrappor. Här skulle jag också kunna spendera hela dagar med att bara gå runt mellan alla butiker och caféer. Visst tänker man förresten på byggnaden från Vänner? Den ska också ligga någonstans i Greenwich Village.

 
This one is for you, A:et.

 
Eftersom vi ändå var på väg nedåt på Manhattan hamnade vi i finansdistriktet. Där besökte vi bland annat Wall Street, som min möjligtvis framtida bankman till pojkvän hade lite större intresse för än jag. Men vi råkade även hitta Century 21 i närheten så jag var nöjd ändå. Eftersom det tar tid att kolla igenom outlets fastnade vi där inne och det började regna, så det blev aldrig ett besök till Ground Zero som också låg i närheten. Det får bli nästa gång.


Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback