Lana Karat -
2013-09-17

Hold your ground, we're safe and soundDet är dags att varva inläggen om USA med annat, annars kommer hela september att vara ett frågetecken när jag kollar tillbaka i bloggen. Jag kan inte fatta att halva månaden redan har gått, jag hann knappt blinka innan det gick från att svettas i shorts till... 10 grader(!). Det tog mig nästan lika lång tid att återhämta mig efter resan. Teorin om att det tar en dag per timmes tidsskillnad kan nog stämma, alltså nio dagar. Förutom tidsskillnaden var jag också väldigt trött helt enkelt, fysiskt och mentalt - det var mycket att ta in. Men nu är jag back on track! Jag har träffat mina vänner som gett mig massor av energi, jag har shoppat höstkläder och nya block, pennor, kalender och allt annat som behövs för en "fresh start", och det skadar inte att dessa veckor i skolan är de slappaste vi har haft... ever? Jag är inte van vid att ha så mycket tid över om dagarna. Definitivt lugnet innan stormen. 

Jag insåg även att jag hade hunnit sakna Stockholm under bara en månad. Hur mycket jag än reser till alla fantastiska platser är det något speciellt med att komma hem till denna vackra stad och tryggheten när man känner till allt. Och det blir lättare att se Stockholms kvalitéer ju mer man reser och jämför, kanske också för att min utbildning har fått mig att öppna upp ögonen för mycket mer (vi håller förresten på med stadsbyggnad just nu, älskar ämnet!). Det är bara synd att sommaren inte varar längre, det känns som att jag inte har hunnit med allt jag ville göra. Vad gjorde jag under juni och juli? 

På tal om att resa, vi har bokat flyg till Litauen i oktober för att se Bosniens sista och avgörande VM-kval match. Kul att jag kommer att ha besökt alla baltiska huvustäder tack vare dessa supporterresor, hehe. Vi bokade resan samma dag som RYSARMATCHEN mot Slovakien spelades, då jag trodde att jag skulle avlida ett antal gånger - värsta och bästa matchen jag har sett. Vinner vi i Litauen är Bosnien med i VM för första gången sedan landet blev självständigt och det historiska firandet tänker vi självklart inte missa. 

Och det var allt för denna update.


Kommentarer
Postat av: Ajla

Hej! Jag vill själv boka flyg och köpa biljetter till matchen i Litauen och undrar vilket flygbolag du valde? Samt om det är direktflyg eller flyger ni till Vilnius och åker buss eller liknande till Kaunas sedan? Tacksam för svar :)

Svar: Finnair valde vi men det ungefär samma pris och flygtid med airbaltic. Det fanns inga direktflyg så antingen byter man i Helsingfors eller Riga, kolla bara så att flygtiden inte är längre än cirka två timmar sammanlagt på varken ena eller andra (finns flera flyg om dagen).. Ja, vi tänkte ta buss till Kaunas, det ska gå flera om dagen :)
Lana Karat

2013-09-17 @ 18:25:45
Postat av: Anonym

Super fin outfit! Vart är byxorna och toppen ifrån? :)

Svar: Tack!! Allt är från Zara förutom väskan (Aldo) och kappan (H&M) :) ifall någon annan också undrar :)
Lana Karat

2013-09-17 @ 21:04:47
Postat av: Svar till Ajla

Kom på att det visst fanns direktflyg! SAS flyger direkt men är nästan en tusenlapp dyrare så därför valde vi bort det alternativet / Lana

2013-09-18 @ 12:31:34
URL: http://lanakarat.blogg.se
Postat av: M.

Lana! Du måste berätta vart du köpt din snygga ryggsäck? Letar frenetiskt efter en då alla böcker håller på att göra min rygg helt sned. :( Har hittills sett fula adidas ryggsäckar och fula tygisar.. haha.

Svar: Hade exakt samma problem! Tyvärr är den köpt på Aldo i USA... och dom har ju stängt den enda butiken i Stockholm... :/
Lana Karat

2013-09-19 @ 19:19:28
Postat av: sofie

Hej vart bode du när du var i paris? om man vill bo nära shoppingen vart ska man bo

Svar: Vi bodde på Hotel Corail nära Gare de Lyon, ganska bra läge då det ligger i stan och det går flera olika tunnelbanelinjer därifrån. Men var man ska bo om man vill bo nära shoppingen vet jag faktiskt inte, vi shoppade inte så mycket när vi var där.
Lana Karat

2013-09-19 @ 21:04:47
Postat av: Ajla

Tack så jättemycket för dina svar! :))

2013-09-19 @ 23:11:22
Postat av: S:)

Hej Lana! Jag hade en fråga om den där presentboxen du gjorde för ett tag sedan:) tyckte den var superfin och hade gärna försökt mig på att göra nåt liknande, problemet är bara att jag inte hittar nån "korg" att använda mig av.. har du kanske nåt tips på var jag hade kunnat fixa en? Har kollar ett par matbutiker men hittar ingenting:( .. (ps riktigt snygg outfit:)!)

2013-09-20 @ 23:41:20

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback