Lana Karat -
2014-04-15

Everyday Pictures

Jag är väldigt dålig med kameran nuförtiden, vilket märks framförallt på avsaknaden av nya mappar på datorn. Upptäckte att jag varken hade en mapp för mars eller april vilket är konstigt för mig som inte kunde gå utanför dörren utan en kamera i väskan. Vet inte om jag ska skylla det på Iphoneanvändandet eller mitt mindre frekventa bloggande där vardagslivet nästan har uteslutits, men för min egen del känns det tråkigt så nu gör jag ett försök att skrapa ihop några bilder från senaste tiden. Utan inbördes ordning. 

 
Jag tog denna bild precis efter att jag skrivit på anställningsavtalet för ett par veckor sedan. Det var mulet och grått men jag kände så mycket lycka under min lilla promenad mot Slussen. Den här utsikten över Gamla stan, som ser ut som ett gammalt vykort, kommer vara vad jag ser varje dag på väg till jobbet efter sommaren. Så himla underbart att jag knappt orkar vänta.  Varje år tar jag bilder på samma blommor, men det är bara för att det alltid är lika underbart. Har redan ätit första glassen på Kungsträdgården där körsbärsträden hade börjat blomma lite försiktigt, men ska snart göra ett återbesök när det blommat ut ordentligt. Får aldrig missas.


Nu i helgen var jag i Uppsala för att se Dina ta emot sitt mycket välförtjänta masterdiplom i juridik! Vi är mycket stolta över denna fantastiska tjej. Det är alltid lika underbart att bevittna den stunden i vänners liv, speciellt när det är en sådan fin ceremoni som de har på Uppsalas universitet *avis*.Ett antal fikor i månaden (veckan) med vänner är nödvändigt för överlevnad. Fikan i Uppsala efter Dinas examen tar priset i både mysfaktor och bakverk. Var i Stockholm får man en kladdkaka serverad så här fint som på Årummet? Tell me, please.

 
Och så Uppsala igen, men i och med att det är platsen för mitt projekt blir det mer Uppsala i vardagen än vanligt. Bakom båtarna ligger tomten för konstmuseet som jag ska rita. Har flest foton på kameran från denna plats, så det får också vara med i inlägget. Har inte varit särskilt mycket festande, men AW-eventet Out of Office som vi var på för inte så längesen var bland det roligaste i festväg jag varit på i Stockholm på ett bra tag. Galen stämning! Det spelade absolut ingen roll att det fortfarande var ljust ute, people went crazy. Och det bästa var att det tog slut tidigt så att jag kunde gå och lägga mig i tid utan att vara förstörd dagen efter. Kul 22-årig tjej.

 
Ännu en matbild (sorry men mat är mindre kameraskyggt än människor). Jag och min pojkvän gillar att lyxa till vardagarna ibland genom att äta ute, men eftersom vi är studenter och pengar inte växer på träd finns Rabble till undsättning (ni vet den där appen med massa rabatter). Brukar ofta hitta ställen där man kan äta för halva priset + att man testar något nytt. Nu vet ni det.  
 


Annars går det mesta av min tid just nu åt skolan och kandidatprojektet. Och precis som vissa känner att deras humör varierar efter vädret så beror mitt på hur det går med projektet. Går det bra svävar jag på lyckomoln och går det dåligt, som det har den senaste veckan, är jag inte mitt bästa jag. Hur roligt det än är har kreativa yrken sin downside och det är definitivt ångesten när man har idétorka och fastnar i skapandeprocessen. Ville helst bara slänga allt i papperskorgen och börja om från början, men det går inte riktigt på grund av tiden. Jag måste lära mig att distansera mig från mina projekt för det funkar inte om man ska må dåligt och böla varje gång det inte går bra. Och kanske sänka min krav på mig själv lite (story of my life).

Kommentarer
Postat av: Maja

Hej! Såg dina härliga bilder från när du var i Tucepi i Kroatien! Ska åka till Kroatien i sommar och skulle behöva lite tips. Hur var det i Tucepi, skulle du rekommendera det? Var bodde ni? Va det nära till strand och hur tyckte du de va på stränderna? Suuper tacksam för svar! Kram :)

Svar: Det beror ju på vad du är ute efter. Om det är strand och vila är Tucepi ett bra ställe, det är litet och har fina stränder. Jag trivs ju där eftersom jag åkt dit med familjen flera år i rad. Om man vill ha fest och mycket händelser är det inte ultimat, men man kan ta taxi till Makarska som inte ligger långt bort! Kram
Lana Karat

2014-04-16 @ 18:00:43
Postat av: Dinchi

Den fantastiska tjejen är stolt över er alla, och tycker att ni är underbara :) Puss!

2014-04-17 @ 14:42:38

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback