Lana Karat -
2014-04-06

Hong Kong NightsHongkong nattetid är fantastiskt, inte bara på grund av neonljusen och de upplysta skyskraporna, men också för att allt är öppet väldigt sent och det finns ett enormt utbud av mat- och uteställen. Det jag tycker är mest synd att vi inte hann med är just mer av nattlivet. Fler klubbar och fler skybars.
 


Min nyfunna vän Elton från Hongkong, som några kände sedan tidigare då han har varit utbytesstudent på vår skola, fick vara vår guide några kvällar. Han tog oss till Lan Kwai Fong, en gata mitt i stan med sjukt mycket människor, barer, hög musik och feststämning. Det fanns inte plats i alla barer så folk stod och drack på gatan. Blir man partysugen trots att man är skittrött och ofräsch? Ja.


Svänger man av från gatan genom en gränd hittar man det här fantastiska stället mitt bland höghusen. Delvis inomhus, delvis utomhus där alla sitter och röker vattenpipa. Det spelades bara västerländsk mainstreammusik vilket jag tyckte var perfekt men alla kanske inte höll med, haha. Att Elton kände bartendern och bjöd hela gänget på gratis drinkar var ju också perfekt fram tills nästa dag.

 
This fabulous picture (lagom pixlig) är den enda på mig från den kvällen och beskriver mitt tillstånd ganska bra. Överdrivet glad med en blinkande prinsesskrona på huvudet hela kvällen som nu är min favoritsouvenir därifrån. ASKUL kväll.  
 

Andra kvällar satt vi på denna rooftop bar som låg nära vårt hostel. Älskar kombinationen av höga, vingliga barstolar precis vid ett glasräcke...

 
En kväll spenderade vi i Mongkok som ligger i Kowloon. Där finns det galet mycket marknader och billig shopping. Det finns en hel gata med bara sneakers (alltså riktiga Nike, Adidas, Reebok mm.) för billiga priser, en hel gata med elektronik osv.

 
Och som många andra gånger var vi inte direkt försiktiga med var vi åt eller vad vi åt. I början var vi alla för avslappnade. Tills en efter en råkade ut för matförgiftning. Ja, 9 av oss 12 föll offer för det, jag var självklart en av dem. Alla blev sjuka olika dagar av olika maträtter så det är rätt stor risk att råka ut för turistmagsjukan om man inte är försiktig. Som tur höll det bara i sig i en dag för alla. Mot slutet av resan åt jag bara ris, kex och bananer. 
 

Sista kvällen gjordes ett besök på Galoppbanan Happy Valley där det varje onsdag hålls kapplöpningar. Återigen sjukt mycket folk med väldigt härlig stämning. Ingen av oss kan egentligen något om hästar men de flesta gick och satsade för varje runda.  

Och som ett passande farväl åkte några av oss också upp till Victoria Peak sista kvällen för den mest fantastiska vyn någonsin.

 

Kommentarer
Postat av: Lejla

Hej fina Lana!

Måste säga att du är otroligt fin och att jag älskar dina bilder! Du verkar vara så glad och positiv och ser dig verkligen som en stor inspirationskälla. Tack för det!

Men jag har en fråga som jag verkligen hoppas att du kan och vill svara på som jag velat ställa hur länge som helst. Hur lyckades du gå ut gymnasiet med nästan bara MVG? Jag går själv första året på gymnasiet och vill verkligen ha bra betyg men problemet är att jag inte vet huuur jag ska nå upp till A. Hur pluggade du och hur orkade du? :(

Hoppas på ett svar
Puss, Lejla

Svar: Åh tack söta du! Det värmer verkligen att höra!!

För det första, av vad jag har förstått (har en bror i gymnasiet), så är det svårare för er med det nya betygssystemet att få A än vad det var för oss att få MVG. Så ställ inte alldeles för höga krav på dig själv! För det andra är människor väldigt olika och har olika inlärningsförmåga och pluggteknik. Jag har lätt för att lära mig och behövde oftast inte så jättemycket tid att plugga hemma. För att få högsta betyg gäller det oftast att tänka analytiskt och kunna förstå sammanhang, och applicera informationen eller de "tekniker" man har lärt sig för att lösa nya problem. Tyvärr har inte alla lika lätt för det, och vissa behöver mer tid än andra för att förstå sammanhang. Det viktiga är att du själv lär känna vilken pluggteknik som är bäst för dig och hur mycket tid du behöver.

Men för att ändå komma med konkreta tips skrev jag ett inlägg med tips för fyra år sedan (kan inte fatta att det gått så lång tid!) när jag gick i gymnasiet som jag fortfarande tycker gäller: http://lanakarat.blogg.se/2010/january/skola.html
Och då har jag utgått från mig själv och vad som hjälper mig. Kram!!
Lana Karat

2014-04-07 @ 16:03:13
Postat av: Lejla

Åh hvala tii puno för länken och svar!

Har också fått höra av flera lärare att det är mycket svårare att nå, jag ligger helt ok till men vet att jag måste komma upp högre för att kunna komma in på de utbildningar jag vill gå i framtiden på universitet. Får kämpa på så gott jag kan och försöka ta till mig av dina tips!

Tack igen, uppskattar jättemycket att du tog dig tiden att svara! <3

Svar: Nema na cemu :) Ett sista tips är också att helt enkelt fråga läraren "vad behöver jag göra för att nå ett högre betyg" och be om ett konkret svar och tips på hur du ska gå tillväga. Och tänk också på att antagningsgränsen förmodligen kommer vara lägre för er när ni söker eftersom ni söker på andra villkor och ni alla har fått det svårare att få högsta betygen. Lycka till!
Lana Karat

2014-04-07 @ 22:33:35

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback