2014-08-17

YasuragiMin 50-årspresent till mamma var en dag tillsammans på Yasuragi Spa. Eftersom vi inte hunnit med det i sommar på grund av semesterresorna tog vi sista tillfället i akt att åka på en vardag nu i fredags. Perfekt var det. Lite människor, mycket varma bad, yoga, japansk mat och mother-daughter time. Bra sätt att avsluta sommarledigheten på och mamma var mer än nöjd. Fina, älskade, mamma.

2014-08-16

Sarajevo SnapshotsDe senaste åren har jag varit i ena världens ände till andra, but there's nothing like motherland. Det var två år sedan vi var i Sarajevo sist och ändå kändes det som en evighet sedan när vi klev in i lägenheten och åt vår första portion hemkörda cevape. Väldigt speciell känsla. Tyvärr var ett regnigt juni inte riktigt vad vi är vana vid och sommarkänslan var fortfarande inte där, men vi njöt ändå av allt vi saknat så mycket.
Jag tar nästan likadana bilder varje gång, och vi gör nästan samma saker varje gång. Men jag älskar det.

2014-08-13

World Cup Days in Sarajevo


Jag börjar semesterinläggen med det som var anledningen till att vi skyndade oss till Bosnien så fort plugget var över i juni - VM! Efter att ha rest runt och hejat på Bosnien i kvalmatcher kändes det som en självklarhet att om vi inte kan vara på plats i Brasilien åtminstone heja från hemmaplan. Det blev dock inte riktigt som vi tänkt oss... Jag orkar inte riva upp gamla sår och ens tänka på matchen mot Nigeria. Ni som vet, vet. Men om vi bortser från det och fokuserar på det positiva... wow. Stämningen innan de två första gruppspelsmatcherna var over the top. Hela staden kryllade av flaggor, skyltar, matchtröjor, hattar, tutande bilar. Till och med spårvagnen var en enda stor bosnisk flagga. Det var fantastiskt så länge det varade.


2014-08-05

Back in Stockholm


Dags för ett nytt halvhjärtat försök att få liv i bloggen och lägga upp semesterbilder. 
Jag vill verkligen men det tar emot att göra något whatsoever när jag är i mitt lata semester mode. Förutom att åka på semester. Jag hade inte haft något emot att åka tillbaka, en tredje gång. Nu, direkt. Det är första gången på länge som jag kommer hem och inte saknar Stockholm, trots att det aldrig har varit finare och varmare (what's up med värmeböljan?!?). Det är som att jag har saknat sommaren i Bosnien och Kroatien extra mycket och försöker ta igen för att jag inte åkte ner förra året, men jag får inte nog. Hur kan man någonsin få nog av adriatiska havet, maten, folket? Slutsats: Aldrig någonsin en sommar utan det igen.