2014-01-31

Instagrams


Nytt projekt, mycket arbete, långa dagar. Känns som att den längsta veckan på länge äntligen har nått fram till helg, precis som januari äntligen har nått sitt slut. Det har också varit mycket snack och planering kring Hongkongresan under veckan. Jag har nu i några timmar mailat fram och tillbaka med hongkongare för att boka boende för hela gruppen. Det är nu jag verkligen börjar förstå att vi ska iväg, är så taggad! Är också väldigt taggad inför denna helg. Alla har något speciellt att fira - lägenhetsköp, avklarad tenta, födelsedag. Jag ska bara fira för att fira.

2014-01-26

Freezing the Moment

 
Förra veckans jubileumsdejt saknade vår traditionella skridskoåkning i Kungsträdgården, så vi tog igen det igår. För er som inte vet eller förstod det från förra veckans inlägg var det här vi bestämde oss för att bli pojkvän och flickvän. Skulle vara typiskt att säga "känns som igår", men det känns faktiskt som att vi är fyra år bättre än när vi var där första gången. Poserna är dock pretty much the same, med den obligatoriska pussbilden.
 2014-01-21

Tickets on the wall


Som jag har berättat tidigare har jag ett behov av att spara och dokumentera det mesta (därav lever bloggen vidare efter 6 år!). Jag har även en kartong hemma där jag sparar allt möjligt från vykort och brev till bilder och biljetter. För mig har biljetter ett speciellt värde som ett foto inte har, för även om fotot är en dokumentation av ett ögonblick så har biljetten varit i min hand i just den tidpunkten och platsen. Dessutom står det oftast datum, tid och plats på biljetter. Som present till pojkvän samlade jag många av våra biljetter, allt från tågbiljetten som jag hade när jag åkte till honom för första gången, år 2009, till konsertbiljetter, matchbiljetter, museumbiljetter och tågbiljetter från alla de många städer vi besökt tillsammans. Det var väldigt uppskattat. Jag räknar dock med att det ska hänga på vår gemensamma vägg en dag, annars skulle det ha varit svårare att ge ifrån mig dessa för mig väldigt värdefulla små pappersbitar. 

2014-01-20

We're on each other's team


Vi får låtsats att bilden är från i lördags (och att Dinchi är med på den) för jag har inga bilder alls från min underbara helg. Sviker mig själv alldeles för ofta i mitt projekt att dokumentera livets alla goda stunder. Helgen har fyllt mig med så mycket glädje att det borde räcka till nästa helg. Jag har blivit bortskämd med romantik utöver det vanliga av min pojkvän under vårt årsdagsfirande, och jag har umgåtts med mina fantastiska tjejer resten av helgen (glömde säga att Ärtis kom hem från USA förra helgen och att jag har varit överlycklig för det!). Och jag har börjat träna igen. Jag kan nästan höra hur folk som känner mig skrattar, men denna gång är det gruppass och inte gym, och jag går med mamma. Finns ingen med bättre övertalningsförmåga så failar jag detta ger jag upp på träning för all framtid. OCH... det är en månad kvar tills jag reser till Hongkong vilket jag nästan glömde bort ett tag.
Livet känns alltid extra bra efter pluggperioder.

2014-01-19

What to write


Förutom brist på bilder denna mörka månad har frånvaron av inlägg berott på skola. Under "lovet" har jag skrivit utkast till kandidatuppsatsen och gjort klart uppgifter som jag lämnat till sista minuten. Skönt att ha det gjort! Jag är väldigt nöjd med mitt val av ämne. Det är svårt att välja när det är så fritt, man kan i princip skriva om vad som helst inom arkitekturen. Jag visste att jag ville skriva om något som har med stadsplanering och publika platser att göra men kunde inte komma på hur jag skulle avgränsa det. Tills jag insåg att jag borde göra som jag alltid har gjort, utgå från mig själv. Så tillslut valde jag att skriva om Skarpnäck där jag växt upp och bott i 20 år, som också är väldigt intressant ur stadsplaneringsperspektiv. Fördelar: Jag har väldigt mycket förkunskaper och det är väldigt kul att läsa om det eftersom jag verkligen vill veta mer.

Under hela min skolgång har jag alltid valt ämnen att skriva om som har något med mig och min bakgrund att göra. Jag har skrivit x antal uppsatser om Bosnien och Bosniens politik, historia, religion, krig, om nationalistisk propaganda i kriget och om nationell identitet hos bosnisksvenska vs etniskt svenska ungdomar. Det sistnämna var mitt och Karins projektarbete och är fortfarande det arbete som jag fått ut mest av, någonsin. I arkitekturskolan har inte ämnesvalen alltid varit lika fria, men då jag har kunnat välja någorlunda fritt väljer jag något som har med en plats att göra dit jag ska åka eller har varit. Jag skrev om Rom innan jag åkte dit, skrev om New York både före och efter besöket. 

Mitt tips till er och till framtida mig: Om ni inte vet vad ni ska arbeta med, välj alltid något ämne som har med er själva att göra, som ni verkligen får ut något av och där ni kanske kan bidra med era förkunskaper. Tänk på er bakgrund, på er nuvarande situation, på era framtida önskemål eller resemål, på något som ni brinner för. Det är alltid det roligaste, dessutom känns det meningsfullt och man får kunskaper som man verkligen har nytta av.

2014-01-16

Four Years Together

 
Det var exakt fyra år sedan dessa bilder togs, dagen då vi bestämde oss för att bli ett par. Bästa beslutet någonsin.

2014-01-05

London calling to the faraway towns

 
Första gången i London och jag älskade det! Jag vet inte riktigt varför jag inte hade så höga förväntningar, men jag blev positivt överraskad. Vi hade inte det bästa vädret alla dagar, men härligt sällskap gottgjorde det mer än väl. Jag önskade verkligen att vi hade mer tid, det finns så mycket att göra! Denna gång hann vi bara lära känna staden en aning och se de allra vanligaste turistattraktionerna. Ska man utöver turistandet och ett nyårsfirande gå på museum och shoppa ordentligt behövs det mer än tre dagar. Som tröst är London bland de städer som är lättast att åka till från Stockholm, I'll be back!
2014-01-03

Happy New Year from London!


Gott nytt år!!! Hoppas att alla känner sig glada och nöjda med sitt nyårsfirande! Jag fick ett helt fantastiskt avslut på 2013, i London! Vi stod framför London Eye tillsammans med hundratusen andra människor och räknade ner tiden med hjälp av Big Ben! Jag har länge velat fira nyår med en ordentlig fyrverkerishow vid tolvslaget (älskar fyrverkerier!!!) och kan nu äntligen bocka av det på min bucket list. Tio minuter kändes dock som tio sekunder, jag kan knappt fatta att jag var där när jag ser videon. Titta på slutet av showen, it's bloody BRILLIANT!