Lana Karat -
2014-01-19

What to write


Förutom brist på bilder denna mörka månad har frånvaron av inlägg berott på skola. Under "lovet" har jag skrivit utkast till kandidatuppsatsen och gjort klart uppgifter som jag lämnat till sista minuten. Skönt att ha det gjort! Jag är väldigt nöjd med mitt val av ämne. Det är svårt att välja när det är så fritt, man kan i princip skriva om vad som helst inom arkitekturen. Jag visste att jag ville skriva om något som har med stadsplanering och publika platser att göra men kunde inte komma på hur jag skulle avgränsa det. Tills jag insåg att jag borde göra som jag alltid har gjort, utgå från mig själv. Så tillslut valde jag att skriva om Skarpnäck där jag växt upp och bott i 20 år, som också är väldigt intressant ur stadsplaneringsperspektiv. Fördelar: Jag har väldigt mycket förkunskaper och det är väldigt kul att läsa om det eftersom jag verkligen vill veta mer.

Under hela min skolgång har jag alltid valt ämnen att skriva om som har något med mig och min bakgrund att göra. Jag har skrivit x antal uppsatser om Bosnien och Bosniens politik, historia, religion, krig, om nationalistisk propaganda i kriget och om nationell identitet hos bosnisksvenska vs etniskt svenska ungdomar. Det sistnämna var mitt och Karins projektarbete och är fortfarande det arbete som jag fått ut mest av, någonsin. I arkitekturskolan har inte ämnesvalen alltid varit lika fria, men då jag har kunnat välja någorlunda fritt väljer jag något som har med en plats att göra dit jag ska åka eller har varit. Jag skrev om Rom innan jag åkte dit, skrev om New York både före och efter besöket. 

Mitt tips till er och till framtida mig: Om ni inte vet vad ni ska arbeta med, välj alltid något ämne som har med er själva att göra, som ni verkligen får ut något av och där ni kanske kan bidra med era förkunskaper. Tänk på er bakgrund, på er nuvarande situation, på era framtida önskemål eller resemål, på något som ni brinner för. Det är alltid det roligaste, dessutom känns det meningsfullt och man får kunskaper som man verkligen har nytta av.

Kommentarer
Postat av: Anonym

När är det eran kandidatuppsats börjar??:)

Svar: Hur menar du börjar? Det har ju redan gjort det, sa ju att jag skrivit ett utkast.
Lana Karat

2014-01-20 @ 19:26:21

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback