2014-07-13

June Reviewed

 
Efter tre år tillsammans på arkitekturskolan var det dags för årskursen att skiljas åt. Vissa kommer att plugga vidare, vissa kommer att praktisera eller jobba och vissa kommer att göra något helt annat. Det är svårsmält att vi faktiskt spenderat lika mycket tid tillsammans som man gick i gymnasiet, men eftersom de flesta av oss är kvar i samma yrkeskrets kommer vi att träffa på varandra. I vilket fall som helst kände vi för ett till avsked utöver det i skolan och hängde en kväll på Långholmen. 
 
 
Världens bästa mamma fyllde 50 år. Jag vet, vem skulle kunna tro det?! Låt mig vara lika ungdomlig, stark, klok och full av oändlig kärlek och lycka när jag är 50 år. Efter mammas och pappas romantiska födelsedagsfirande i Paris ordnade vi även ett litet kalas hemma och firade i efterskott med nära och kära. Hon förtjänar allt i världen och mer!

 
Juni var verkligen månaden av firanden. Inte nog med min kandidatexamen och mammas 50 års födelsedag - min store lillebror tog STUDENTEN! Jag kan knappt förstå det! Det känns som att det inte var så längesedan jag själv sprang ut och plötsligt står han där i sin studentmössa och ska ta nästa steg i livet. Blir tårögd bara jag tänker på hur stolt jag över lillskiten. 


Känner så mycket kärlek när jag ser dessa bilder. Min familj, mitt allt. Den sista bilden älskar jag lite extra, vill bara rama in den eller stoppa den i plånboken. Jag känner mig så fulländad med de tre vid min sida, det är kärlek, familj och äkta vänskap i ett. Vad mer behöver man? 

 
Istället för en klassisk studentmottagning ordnades en fest a la bosnian style för Dennis och hans två partners in crime sedan förskolan. You know the drill - massa mat, släkt, familjevänner och ett gäng aspackade grabbar som sjunger till bosnisk musik.
 
 
Självklart fanns det tid att fira sommaren tillsammans med mina tjejer. Speciellt när Ärtis flyttar in i sin första egna lägenhet och utnyttjar sina cookings skills till att bjuda oss på middag. Längtar tills vi återigen är samlade!


Har inte lagt upp mitt projekt på bloggen än kom jag på nu, men här är en liten titt. Efter presentationen och vernissagen i skolan var vi några stycken som också ställde ut våra projekt i Uppsala konserthus där vi fick mingla lite och berätta lite om våra konstmuseum. Jag hade min Uppsalafamilj på plats, som direkt efter fick säga adjö till mig och Jasmin då vi skulle vidare till Arlanda. 

2014-07-13

Vacation Mode

 
HEJ BLOGGLÄSARE! Jag förundras över att ni fortfarande finns! Jag försvann utan förvarning då jag hade mycket att göra innan jag åkte iväg utomlands, och jag har funderat på att bara låta bli att uppdatera överhuvudtaget så länge jag är i mitt vacay mode, men bloggen förtjänar bättre. Det är ju när man har haft mycket för sig som det ska dokumenteras! 

Jag kom hem från min vistelse i Bosnien och Kroatien för några dagar sedan. Har aldrig åkt så tidigt som 14:e juni till Bosnien, och kommer nog aldrig att göra det igen då jag nu har alldeles för mycket ledig tid kvar tills jag börjar jobba 18:e augusti. Kan man ha för mycket ledig tid under sommaren? Ja, det kan man. När alla andra jobbar eller är bortresta kan den lediga tiden kännas ensam och utdragen här hemma. Den enda lösningen jag ser på detta "problem" är att åka tillbaka, och det är exakt vad jag ska göra om en vecka. Spontant, underbart och mycket klokt om ni frågar mig. 

Mer om hur jag har haft det i kommande inlägg. Med bilder så klart. Funderar på om jag ska lägga upp semesterbilderna först eller ta allt i kronologisk ordning från där jag slutade sist. Efter att skolan slutade hände det ena efter det andra - födelsedagsfester, min brors student, avslutning i skolan, utställningar - och plötsligt satt jag på ett flyg till Bosnien utan att jag själv hade förstått det. Det var först efter några dagar i Kroatien med riktig vila som jag slappnade av helt och hållet och insåg att jag är på semester på riktigt. Nu känns det dock så märkligt att vara hemma utan något att göra att jag skapar egna måsten, som att rensa bilder på dator, storstäda skrivbordslådorna, uppdatera bloggen... Behöver en omgång till utomlands.