Lana Karat -
2014-03-17

CUHK School of Architecture


Vi åkte ut till Chinese University of Hong Kong (CUHK) och dess enorma campus för att göra ett besök på arkitekturskolan som ni ser ovan. Den är en av två arkitekturskolor i Hongkong. Precis som i Tokyo var det väldigt kul att se likheterna med vår egen skola. Betong verkar för det första vara ett kriterium för många arkitekturskolor... Den här är dock en aning fräschare än vår betongklump på Östermalm.


Vi blev välkomnade av en professor som även varit vår guide tidigare under dagen i bland annat Nan Lian Garden och området runtomkring. Han bjöd in oss till att titta på kritiken som pågick precis under vårt besök. Väldigt bra tillfälle att få en inblick i vad de håller på med och hur deras lärare är. Det var fjärdeårsstudenterna som hade delkritik så det var inga färdiga projekt, men det var ändå intressant att få ta del av processen. Och kritiken var på engelska som tur var för oss. Så himla roligt att se hur likt det är våra egna kritiktillfällen! Fast på andra sidan jordklotet. 


Vi fick också se deras ritsalar... Vi är inte värst, woho! Och ja, för er som aldrig sett arkitektstudenters ritsalar så är denna stökighet helt normal, om inte värre precis innan projektinlämning. Ni kanske förstår varför man inte alltid trivs i miljön om man är van vid att ha rent och städat omkring sig.

 
 
Jag var mer avundsjuk på deras takterrass. Det här borde vara ett kriterium för alla arkitekturskolor. Tänk vilken fredagsbar man hade kunnat ordna här uppe. Utsikten är också Hongkong i ett nötskal - hav, berg och höghus. Mycket mer än så brukar man inte se.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Snygga bilder som vanligt! kommer ni åka på studie resa varje under utbildningens tid? sjukt kul att ni får göra sådant.
har för mig att du skrev att du missade förra studie resan vart åkte de då? vilket är ditt dröm resmål :)

Svar: Tack! Ja det är en studieresa varje år, men det är inte obligatoriskt. Vet inte riktigt hur det blir under 4:e och 5:e året, det kanske beror på vilken studio man väljer, men det verkar vara vanligt med resor då också. Alltså varje lärarlag (det är 4-5 lärarlag per årskurs med ca 20 studenter per lärarlag) bestämmer själva var de vill åka, vill man åka med någon av de andra lärarlagen till ett annat resemål kan man göra det. Förra året kom våra lärare med förslaget att åka till Alexandria men det blev inte av pga säkerhetsläget så då blev Helsingfors bestämt lite i sista minuten, och jag avstod från det ja. Oj, svårt att svara på för jag har typ 148573 drömresemål haha. Jag vill se fler asiatiska storstäder och jag vill jättegärna tillbaka till Tokyo och New York, jag vill till Mexico och Sydamerika, Sydafrika, alla Europeiska större städer som jag inte har besökt än... Kan inte bestämma mig för ett haha.
Lana Karat

2014-03-18 @ 20:59:06

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback