Lana Karat -
2014-03-19

Kowloon


Kowloon är ett av Hongkongs tre huvudområden (de andra är Hongkongön som vi bodde på och Nya territorierna norr om Kowloon). Mellan Kowloon och Hongkongön måste man ta färjan eller åka tåg i några minuter. Annars är det inte mycket som skiljer åt dem åt, iallafall inte om man jämför med delen närmast vattnet, Tsim Sha Tsui. Det är fortfarande tätt med mycket höga hus och mycket människor. Tyvärr var dagen då vi skulle utforska Kowloon den då vi hade minst ork, och också den då jag var minst aktiv med kameran. Efter en natt med festande och gratis drinkar hela natten (mer om det senare) var det ett mirakel att vi ens orkade ta oss upp. Vi rörde oss långsamt och tog varje tillfälle vi fick att sätta oss och vila. Jag somnade till och med en stund på denna gräsplätt. På andra sidan vattnet ser man förresten Hongkongön.


Längst ner mot vattnet i Tsim Sha Tsui, alltså närmast Hongkongön, hittar man kulturcentret och ett stort område med muséer. I min guidebok beskrivs kulturcentret som "en av 1900-talets största arkitektoniska katastrofer" på grund av de enorma kakelbyggnaderna (har inte bild på hela) som är fönsterlösa mot vattnet trots att de har bästa läget i Kowloon.


Bortsett från kulturcentret saknar Hongkong kultur på det sätt som vi är vana vid i Europeiska städer. Muséer, parker, torg och aktiviteter som tillhör dessa platser finns det inte lika mycket av. Deras största "aktivitet" är shopping, och att äta ute. Och shopping och mat finns precis överallt, i varje hörn.Därför var det ganska kul att gå runt i det här området och se exempelvis denna tävling som pågick i traditionell kinesisk dans(?) med massa publik. Det var inte förrän jag såg det här som jag insett hur lite av denna typ av publika aktivitet man sett, när det "händer något" som folk samlas kring. 
 
Kowloon Park är det andra undantaget, en väldigt stor och utsmyckad park mitt i vimlet Tsim Sha Tsui. Hann inte kolla vad som fanns i hela men satt här en stund och käkade min mat från McDonalds när jag kände att jag blivit trött på den "exotiska" maten.

 
Och så här fantastisk är utsiken över Hongkongön på natten. Då tog vi gärna färjan tillbaka istället för tunnelbanan. Som sagt var jag väldigt dålig med kameran den dagen så jag har inte riktigt gjort området rättvisa med det här inlägget, men det får tyvärr duga.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad har du för modell på solglasögonen på bilden? De är skit snygga :D

Svar: Tack, RayBan Wayfarer, den "vanligaste" modellen, vet inte exakt vad den heter..
Lana Karat

2014-04-21 @ 19:32:49

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback