Lana Karat -
2014-03-31

There's no place I'd rather be

Jag är så himla GLAD!!! Har inte velat säga något förrän papprena var påskrivna, men gissa vem som fixat praktik på ett arkitektkontor efter sommaren?! Det är betald helårspraktik så det är egentligen mer en form av visstidsanställning där man får lön och tar ett års uppehåll från utbildningen. Ska bli SÅ KUL! Jag blev riktigt överraskad när jag fick beskedet bara efter några veckor eftersom jag inte förväntat mig det förrän i april/maj, jag såg verkligen en mycket längre process av sökande framför mig så det här känns otroligt bra. Inte bara för att man har nästa år ordnat i god tid (de flesta kommer igång med ansökningarna först i april) utan också för att det här är den första riktiga bekräftelsen man fått i det yrket man har valt. 

Inte nog med det känner jag att arbetet med kandidatprojektet äntligen börjar flyta på efter att ha haft lite av en kreativ torka. Vet inte om jag har nämnt det tidigare men vi hade fyra alternativ att välja mellan; ett badhus, bostäder i Tyresö, förskola på Södermalm eller konstmuseum i Uppsala. Jag valde det sistnämnda. Har insett att det inte är det lättaste att rita ett helt museum på över 3000 kvadratmeter, men det är kul. Det är så himla kul och tillfredsställande att jag varje dag känner mig så tacksam över att ha valt arkitektur, vill aldrig göra något annat. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grattis ! Hur mycket kommer du få ut varje månad ? :)

Svar: Tack! Jag kommer jobba heltid och få en vanlig månadslön. Är du intresserad av vad som är rekommenderat för arkitekter och arkitektpraktikanter kan du kolla upp det på Sveriges arkitekters hemsida.
Lana Karat

2014-04-01 @ 17:43:20
Postat av: Mersa

Anonym skaffa dig en hobby. Eller ännu bättre,
Gå ut och skaffa dig ett jobb.
Varför frågar du Lana hela tiden om hur mkt
Pengar hon har. Tror du verkligen att hon
kommer skriva det till dig.
//// Lana stort grattis och lycka till i framtiden. Kram <3

Svar: Tack så jättemycket!! Kram! <3
Lana Karat

2014-04-02 @ 22:39:38
Postat av: Anonym

Har redan ett jobb hobby osv :) så fort man frågar om pengar så kommer flera påhopp, dagens konstiga människor... Jag undrade bara hur mycket i och med att det e praktik, undrar om det lönar sig elr om man måste göra något mer vid sidan om. Sedan att jag förut frågat hur hon lyckas resa så mycket om hon bara använder studiebidraget är inte heller en konstig fråga, för att det går inte om de ska gå åt nöjen, böcker samt resor osv... Men då svarade hon att hon extrajobbar vilket jag inte visste :) sluta nojja så fort man frågar om pengar.

2014-04-03 @ 02:02:20
Postat av: Mersa

Tror du helt ärligt på fullaste allvar att Lana kommer dela med sig till dig eller nån överhuvudtaget hur mkt hon kommer få.
Använd din hjärna lite.
Ja faktiskt när det handlar om pengar så är det inte ditt ensak eller nån annans.
Respektlöst.

2014-04-03 @ 17:17:02
Postat av: Anonym

Många bloggare får sådana frågor, ser det inte som respektlöst då jag redan förklarat varför jag frågar, sedan bestämmer hon självklart om hon svarar elr inte, snarare du som inte ska bry dig om mina frågor.
Jättekul Lana i alla fall, du kanske trots allt redan får jobb efter praktiken !? Och behöver då kanske inte plugga dessa 2 år till ? Känner ett antal som haft som du praktik och sedan fått fast direkt. Stort lycka till !

Svar: Kan inte bli färdig arkitekt med titel utan en femårig utbildning, eller få en lika hög lön som efter avslutad utbildning så det vore rätt dumt att inte återgå till studierna. Tack!
Lana Karat

2014-04-04 @ 23:37:45
Postat av: simon

grattis! vilket kontor fick du praktik på :) ?

2014-04-15 @ 09:30:21

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback