Lana Karat -
2014-05-16

Flooding in BiH

Situationen i Bosnien & Hercegovina var illa förr, nu är det katastrofalt. Översvämningar i landet och resten av Balkan förstör byggnader, vägar, broar, slår ut elektriciteten och några människor har drunknat. Hjälp behövs. Det bästa jag har hittat genom sociala medier hittills är att donera till Djeca Djeci, men ni får gärna komma med andra förslag på organisationer och initiativ som tagits för att hjälpa de utsatta. Då många av oss åker till Bosnien snart vore det bra med info om vad man kan göra på plats också, oavsett hur länge man är där. Var ska man vända sig? UPDATE: APU Network och föreningen Neretva har startat en insamling där man kan smsa sitt bidrag eller ge via kontokort på denna sida: http://foreningsinsamling.se/fundraisers/hjalpbosnien/


Det går även att stödja Röda Korset som finns på plats i Bosnien och Serbien, smsa AKUT till 72900 för att skänka 50 kr. 
 
Våra Barn har gjort ett fantastiskt arbete med att samla in förnödenheter och skicka ner till Bosnien. Det går att donera pengar på deras hemsida: http://stiftelsenvarabarn.se/ och besöka deras FB-sida för information om hur det går med insamlingarna. 

 

Kommentarer
Postat av: !

Man kan även smsa via Rödakorset :)

2014-05-17 @ 01:59:56
Postat av: A

Hej Lana! Även jag är intresserad av något sorts volontärarbete i Bosnien under sommaren så om du får veta något eller hittar någon organisation som man kan vända sig till så skulle jag, och säker många andra, uppskattat om du skrev det här sen så att även vi kan hitta sätt att engagera oss på! :)

Svar: Har frågat runt lite och inte fått några bra konkreta svar än om vilka organisationer man kan vända sig till där. Jag ska höra med Våra barn också.
Lana Karat

2014-05-17 @ 11:55:09
Postat av: Anonym

Skulle kanske undvika Röda Korset Sverige, då ca 25% av deras insamlingar går till administration. Bättre kanske donera via någon av de andra hjälporganisationerna där din donation istället går oavkortat till de som behöver det som allra mest just nu.

2014-05-17 @ 23:22:14
Postat av: Mersiha

Hörde att rödakorset SÄLJER vatten,mat, filtar, kläder etc för extremt höga priser. Helt sjukt, när man tror att man i sådana här situationer hjälper människor för att överleva och borde/skulle göra allt för att hjälpa dom.

2014-05-18 @ 21:42:52
Postat av: Demi

"Våra barn" hjälper till mycket i Bosnien så kolla upp dom.

Svar: Ja de har gjort ett fantastiskt arbete! När jag skrev inlägget hade de dock inte gett ut info om insamlingar till katastrofdrabbade än, därför var de inte med från början men det är uppdaterat nu!
Lana Karat

2014-05-27 @ 21:08:33
Postat av: A

Smsa AKUT BALKAN till röda korset så vet man att pengarna går dit och inte bara som ett bidrag för deras verksamhet. Läs på röda korsets hemsida.
Att lindex har börjat med att man kan skänka 10 kr till Balkan när man handlar, borde fler butiker ta efter!

Svar: Bra att du säger det!
Lana Karat

2014-05-28 @ 06:59:31

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback