Lana Karat -
2014-05-03

You do the countdownSista månaden nu och sedan är det över. Jag har bara några veckor på mig få ihop allt både i och utanför skolan, och sedan kan jag andas ut och dansa barfora över gräset. Eller inte, eftersom jag inte kan andas av allt pollen. Om ni är de lyckliga som inte har lagt märke till det så har det varit extremt höga halter de senaste dagarna, vilket för mig är lite av en dödsdom. Jag har gett upp på "att vara ute och njuta av solen" eftersom det slutar med att jag behöver inhalatorn för att andas. Just nu regnar det dock. God bless the rain. 

Kandidatuppsatsen är i alla fall inlämnad, nu är det "bara" kandidatprojektet kvar som har gått allt annat än strålande för mig. Men jag tror att det äntligen har börjat lossna i processen, nu är det bara att jobba i ett dubbelt så snabbt tempo. Jag är förbi panik-ångest-det-här-kommer-inte-att-gå-stadiet och är nu i whatever-det-blir-som-det-blir-stadiet. Är tacksam över att praktiken är fixad och att jag vet vad jag ska göra nästa år så att jag åtminstone slipper tänka på det. En av mina classmates skämtade om att min tröga process är ett straff för att det gick så snabbt för mig att få praktik, och jag börjar undra om det kanske är sant. Skon måste alltid klämma någonstans. Och som min gammelmormor sa, om allt går bra - stoppa en sten i skon. Just nu är projektet min sten.

Sommaren har dock aldrig varit så oklar som nu. Det är första gången sedan jag fyllde 16 som jag inte ska jobba en enda dag hela sommaren, och ändå är det första gången jag inte har en ordentlig semester planerad. Jag har en enkelbiljett till Sarajevo som jag köpte i januari, and that's it. Sedan får jag se hur länge mina nära och kära (som alla typiskt nog jobbar sommaren då jag är ledig) kan hänga med mig. Kanske stannar jag bara en vecka, kanske mer. Kanske åker jag någon annanstans senare eller chillar hemma i Sverige. Vem vet, oplanerat kanske funkar bra för mig också? Ha ha.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du körkort?:)

Svar: Nope.
Lana Karat

2014-05-04 @ 16:36:02
Postat av: Anonym

Åk ner med familjen ? :)

2014-05-04 @ 22:57:23
Postat av: Miguel

Hej Lana, Jag hoppas allt funkar bra för dig.:) Fina bilder du har från Hong kong resan, hur mycket gick resan på? Vilka klasser åker dit? Ni åkte till Hong kong de i Lund åkte till Barcelona. Blir det resor varje år tro? eller är det bara spontana aktiviteter.

Svar: Hej! Det flyter på, tack :) Flyg tur och retur gick på 5000, och boendet kostade 1500-2000 då vi bodde på hostel, och mat och etc var inte dyrt. Ja, det är schemalagt för resor varje år runt påsk, men de är inte obligatoriska kurser eftersom man betalar själv. Varje årskurs är uppdelad i lärarlag om ca 20 pers, och varje lärarlag bestämmer själva vart det vill åka, så i år åkte vi till Hong Kong, ett annat lärarlag åkte till Köpenhamn, ett till Istanbul och ett lärarlag bestämde sig för att inte åka alls. Vill man följa med något annat lärarlag så kan man göra det.
Lana Karat

2014-05-09 @ 19:59:41

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback