2014-11-16

Hamburg


Under augustis sista dagar åkte jag på studieresa till Hamburg med resten av kontoret! Det var ett perfekt tillfälle att komma in i gänget och dessutom se en stad som annars inte ligger överst i ens lista på städer att besöka. Hamburg var över förväntningarna måste jag säga. Förvånansvärt vackert med mycket kanaler, grönska och fina bostadsområden vid sidan av den ruffa och industriella hamnmiljön runt Elbe. På många sätt påminner staden om Stockholm, ganska låg bebyggelse, mycket närhet till vatten och naturinslag, och väldigt mycket nybyggen runt stadskärnan - vilket också var anledningen till att Hamburg blev resmålet. Två av de tre dagarna hade vi en egen buss och guide som tog oss till olika intressanta platser ur arkitektur- och stadsplaneringsperspektiv (mer om det i ett annat inlägg). På kvällarna njöt vi av middagar och även en del fest. Som om vi hade planerat efter det prickade vi in exakt de tre dagar då festivalen runt lilla Alstersjön mitt i stan pågick. Runt hela sjön fanns marknader, barer, tivoliaktiviteter, till och med utomhusklubbar. På alla håll serverades korv och öl och varje kväll fick vi se en ny fyrverkerishow. Härligt tyskt välkomnande!
2014-11-13

Revival

Kan det vara ett nytt inlägg eller ser ni i syne? Men dra på trissor, det ÄR ett nytt inlägg! I några veckor nu har jag dock funderat på om jag ska lägga av med bloggandet, eftersom jag i princip redan har gjort det. Det är första gången jag verkligen har övervägt det sedan jag skaffade den för snart sju(!) år sedan. Förstår ni hur länge det är!?! Det känns sorgligt att den står ouppdaterad men det finns inte tid och motivation längre. Jag trodde att jag skulle ha mycket mer av det när jag börjar jobba och inte har några "måsten" i form av studier att tänka på när jag går hem för dagen. Och det har jag. Men det innebär också att jag hittar på mer efter de åtta timmarna på kontoret, för plötsligt slutar jag samtidigt som mina vänner och har mycket lättare för spontana träffar, AW:n, middagar och annat efter jobbet. De kvällar jag får över vill jag bara spendera i sängen framför en serie. Och vad betyder det? Jo, det betyder stackars BLOGGY! 

Men nu ska jag återigen vara den envisa åsna jag är när det kommer till bloggen och ännu en gång skriva det jag skrivit några gånger för mycket senaste året... Jag ger inte upp! Struntar i att det är föråldrat, för mig har det aldrig handlat om göra det för att alla andra gör det, att visa alla andra vad jag gör eller att tjäna pengar på det. Det har alltid handlat om att samla och dela fina foton, minnen och upplevelser i mitt egna format och design. Och så länge instagram inte utvecklas ytterligare eller jag skaffar en kamera som jag kan skicka bilderna till telefonen direkt så får bloggen vara kvar. Eller när jag är redo att hantera separationsångesten och identitetskrisen som väntar när jag slutar blogga. Dags för ett nytt försök, igen! Stay tuned (lovar att jag inte luras, inte med flit iallafall!).